KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül'den Yeni Şafak gazetesine taziye ziyareti: 'Türkiye'nin en karanlık gecesiydi.'

26.07.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül'den Yeni Şafak gazetesine taziye ziyareti: 'Türkiye'nin en karanlık gecesiydi.'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz için Yeni Şafak gazetesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Gül taziye ziyareti öncesinde TVNET kanalına canlı yayın konuğu oldu. Gül programda: "O gece Türkiye'nin en karanlık gecelerinden biriydi. Sayın Başbakan doğrusu çok güzel şekilde ifade etti, 'kalkışma' dedi. Bunun bir emir komuta zinciri olmadığını söylemesi çok büyük bir işaret oldu herkese. Hepimiz ona göre konumlarımızı aldık, kendimizi, lojistiğimizi nasıl temasa geçeceğimizi. Bu yaşadığımız en kanlı ve en cüretkar darbe girişimidir. Eğer başarılı olsalardı, Türkiye karanlık bir döneme girerdi." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül TVNET'e konuk oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamaları şöyle; Özel başsağlığımı buradan ifade edeyim. Özellikle, değerli arkadaşımız, Mustafa Cambaz, arkasına bakmadan sokağa çıkanlardan birisi de oydu. Bu vesileyle bütün, Yeni Şafak ailesi ve hepinize başsağlığı diliyorum.

'Türkiye'nin en karanlık gecesiydi'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, programda yaptığı konuşmada: "O gece Türkiye'nin en karanlık gecelerinden biriydi. Sayın Başbakan doğrusu çok güzel şekilde ifade etti, 'kalkışma' dedi. Bunun bir emir komuta zinciri olmadığını söylemesi çok büyük bir işaret oldu herkese. Hepimiz ona göre konumlarımızı aldık, kendimizi, lojistiğimizi nasıl temasa geçeceğimizi. Bu yaşadığımız en kanlı ve en cüretkar darbe girişimidir. Eğer başarılı olsalardı, Türkiye karanlık bir döneme girerdi.

Hangi örgüte mensup olursa olsun, aklını veya fikrini birisine emanet ediyorsa, bir zincire teslim ediyorsa, bu tehlikelidir. Ne olursa olsun. İşte bunun en açık misali, Türkiye'ye yaşatan örgütün en büyük vasfı nedir? Şeffaf olmaması. Şüphesiz çok yazılıp çizilecek. Bu girişimin arkasındaki Fethullahçı Terör Örgütü’nün ordu içerisindeki yapılanmasının nasıl olduğu ortaya çıktı. Ona destek verenler ayrı bir konu ama stratejileri, Genel Kurmay Başkanı’na yaptıkları teklifle hiçbir şüphe kalmayacak şekilde ortadadır." dedi.

"En ağır şekilde cezalandırılmalı"

Gül, "Artık, yapılması gereken şudur, bu girişimi yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. İkincisi ise Türkiye'yi düştüğü bu durumdan süratle kurtarmalıyız. Türkiye bunları yaşayarak maalesef çok büyük bir şekilde imajı zedelendi. Türkiye'de demokrasiyi çok daha güçlü hale getirmeliyiz. Şeffaf olmayan her örgütten kaçınmalıyız.

Görüyorsunuz, beş yıldır yanınızda olan insanlar nasıl bir anda haine dönüşüyor. O dönemden de, benim dönemimden de bazı isimler ortaya çıkıyor. Bu şunu gösteriyor, o takiyye denen şey o kadar kötü bir şey ki, insanların en yakınına olan güvenini yok eder, bütün toplumların psikolojisini bozuyor. Ben bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'a taziye

Darbeci askerler tarafından şehit edilen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz için Yeni Şafak'a taziyelerini ileten Gül, gazeteci Mustafa Cambaz’ın masasını da ziyaret edip, mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.11. Cumhurbaşkanı Gül, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu üyeleri Nuri Albayrak, Kazım Albayrak ile Sinan Albayrak, Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat ve Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile de görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı