KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül: Tankların Önüne Çıkmanız Darbecileri Perişan Etti

18.07.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül: Tankların Önüne Çıkmanız Darbecileri Perişan Etti

Vatan Caddesi'ndeki demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlara seslenen 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Aklı olmayan darbeci grup, sizin cesaretiniz pahasına sokağa çıkmanızdan perişan oldu. Tankların, silahların önüne göğsünüzü siper etmeniz bütün ümitlerini tüketti" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbetine katıldı.Vatandaşlara seslenen Abdullah Gül, Türkiye'yi sahipsiz sananların yönetimi ele geçirmek istediğini belirterek, Aklı olmayan darbeci grup, sizin cesaretiniz pahasına sokağa çıkmanızdan perişan oldu" diye konuştu.

Gül'ün konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu ülkeyi sahipsiz sananlar, bir gece darbesiyle yönetimi ele geçirmek istedi.Sizin sokaklara çıkıp tankların, silahların önüne göğsünüzü siper etmeniz bütün ümitlerini tüketti. Aklı olmayan darbeci grup, sizin cesaretiniz pahasına sokağa çıkmanızdan perişan oldu.Ülkenin gerçek sahipleri olduğunuzu gösterdiniz. Asil bir şekilde hareket ettiniz ve hiçbir taşkınlık yapmadınız. Bundan sonra da vakarınızı ve asaletinizi bozmayacağınıza inanıyorum.Çok şükür şu an hükümetimiz her yeri kontrol altına almış vaziyette. Bu işe kalkışanlar, bu cinayetleri işleyenler teker teker toplandı. Hepsi de kanun önünde şüphesiz cezasını çekecektir.Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Bir kez daha vatanınıza sahip çıktığınız için hepinize müteşekkiriz, Allah hepinizden razı olsun." dedi.

 

 

11. Cumhurbaşkanı Gül, Şehit Polis Memuru Erol İnce’nin Cenazesine Katıldı

11.Cumhurbaşkanı Gül, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Erol İnce için Eyüp sultan Camii’nde dün ikindi namazına müteakip cenaze namazına da katıldı. Abdullah Gül, önce şehit İnce’nin annesi Gülşen İnce ile eşi Seher İnce yanına giderek onları teselli etti. Ardından cenaze için saf tutan şehidin oğulları Ahmet ile Arda ile ilgilendi. İkindi namazının kılınmasının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Gül,"Vatan, millet için şehit oldular. Mekanları cennet olsun. Bütün ailesine, akrabalarına, silah arkadaşları ve bütün Türk milletinin başı sağolsun diyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’den Şehit Ailelerine Taziye Ziyareti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Prof. Dr İlhan Varank’ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, taziye evinde yaptığı konuşmada; ‘Bu işlere sebep olan, cinnet geçirmiş, bu insanlardan millletimizi korusun.’ dedi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Esenler’de tanklara karşı dururken yaşamını yitiren Türkan Tekin’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehitin çocukları ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, "Hep erkekler şehit olur kadınlara taziye dilerdim. İlk defa bir hanım kardeşimizin şehadetinde böyle konuşuyorum. Hepimizin başı sağolsun. Hayal bile edemeyceğimiz olaylar yaşandı. Bu olayların olacağını rüyamızda görsek kimse inanmazdı. Daha büyük acıların çekilmemesi için işte bu fedakarlıklar yapıldı." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün gece aynı zaman da yakın dostu Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak içinde da taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı