KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demokrasi Şehitlerini Uğurladı

17.07.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demokrasi Şehitlerini Uğurladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii ve Marmara İlahiyat Camii’nde düzenlenen cenaze törenlerine katıldı.


 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni katıldı. Şehit ailelerine tek tek taziyelerini sunan Cumhurbaşkanı Gül, "Millet, vatanı için canını veren demokrasi kahramanlarını unutmayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül aynı zamanda önceki gün yaşamını yitiren ve ‘Üzerimde çok emeği var" dediği AK Parti'nin kurucularından, eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın cenazesine de katıldı. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın cenazesi demokrasi şehitleri ile birlikte Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Topkapı mezarlığında toprağa verildi. 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimine karşı gösterdiği net tavır ile darbecilere ders veren Cumhurbaşkanı Gül, öğleden sonra da Marmara İlahiyat Camii’nde darbe girişimi sırasında şehit olan yakın arkadaşı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak’ın cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül cenaze töreninde yaptığı konuşmada; ‘Dava arkadaşımızı, dostumuzu ve onun biricik evladını kaybettik. Erol’un bizim üzerimizde hakkı çoktur’ diyerek anlattı. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Karacaahmet mezarlığına giderek defin işlemlerine yardımcı oldu.

Darbe girişimine en sert tepkiyi darbeci askerlere "Hemen kışlanıza dönün" diyerek gösteren 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , "Böyle bir rezaleti Türkiye’ye yaşatanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır. TSK’ya böyle bir kara lekeyi vuranları yine tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu işi yapanlar, bu çağda böyle bir teşebbüsün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını anlamayacak kadar akıldan yoksun olduklarını da göstermişlerdir.

TÜM HALKIMIZ BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİR

Bütün halkımız hep beraber, iktidar, muhalefet, herkes, bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri demokrasinin yanında durarak büyük bir dayanışma örneği göstermiştir. Demokrasinin değeri bundan sonra herkes daha iyi anlaşılacaktır. Maalesef detaylar çok üzücü, ama bu detayları Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı sizlerle paylaşıyorlar, paylaşmaya da devam edeceklerdir" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı