KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül: “Nice’teki terör saldırısını şiddetle lanetliyorum”

15.07.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül: “Nice’teki terör saldırısını şiddetle lanetliyorum”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Nice’teki terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bütün Fransız halkının acısını paylaşıyorum ve Fransız devletine de başsağlığı diliyorum. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine baktığımızda Irak’tan ve Suriye’den kaynaklanıyor." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeniköy, Çarşı Merkez Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

11.Cumhurbaşkanı Gül, Fransa’nın Nice kentinde dün gece Bastille Günü kutlamaları sürerken gerçekleşen terör saldırısına dair yaptığı açıklamada "Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bütün Fransız halkının acısını paylaşıyorum ve Fransız devletine de başsağlığı diliyorum. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine baktığımızda Irak’tan ve Suriye’den kaynaklanıyor. Bundan 12 yıl önce Irak Savaşı maalesef çok dikkatsizce yapıldı” ifadelerini kullandı.

O dönem Başbakan olarak bütün Amerika ve Avrupalı dost ve müttefik ülkelere uyarılarda bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Pandoranın kutusunu açıyorsunuz. Dikkatli olmak gerekir. Bu gidişle bu bölgede çok büyük olaylar olacak' diye, çok çok tekrarladığımı, en büyük tartışmalarımızın bu olduğunu hatırlıyorum. Sonra maalesef Suriye aynı şekilde hiçbir çıkış stratejisi olmadan aynı şekilde orada da savaşlar başlatıldı. Neticede bugün büyük bir boşluk, büyük bir vakum var. Burada da nüfusun radikalleşmesi ve terör örgütlerinin yer bulması maalesef çok üzücü tabii" dedi.

Ortadoğu’daki mevcut karışıklığın siyasi olarak kurulması gerektiğine dikkat çeken Gül, " Uluslararası camianın Ortadoğu’daki hesapsız, kitapsız hareketlerinin neticesi bu oldu. Şimdi bir taraftan tabii terörle askeri ve polisiye mücadele olurken, esas bölgeyi istikrara kavuşturacak siyası çözümleri muhakkak gerçekleştirmek lazım. Yoksa bu boşluktan çok daha büyük, hiç ummadığımız yeni yeni sürprizler de ortaya çıkabilir. Bir kez daha sadece Fransa değil, ülkemiz de tabii terörle karşı karşıya. Her gün umulmadık olaylar olmakta. Bunların önlenmesi için de tabii ki güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyor ama, her şeyden önce Ortadoğu’daki bu bataklığı siyasi olarak kurutmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı