KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül’den Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’e Taziye Telefonu

29.03.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül’den Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’e Taziye Telefonu

11. Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i arayarak Lahor’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i telefonla arayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şerif’in memleketi Lahor’da bir lunaparka yapılan hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve bu vahşi terör eylemini kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen 11. Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan halkına ve merhumların yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni etti.

Terör ve aşırıcılığın ortak düşmanımız olduğunu belirten Gül, Türk halkının her zamanki gibi dost ve kardeş Pakistan halkının yanında olduğunu ve acısını paylaştığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Şerif, saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda masum sivilin hayatını kaybettiğini; Pakistan için çok kötü bir gün olduğunu; ancak bu saldırıların Pakistan’ı terörle ve aşırıcılıkla mücadeledeki kararlılığından vazgeçiremeyeceğini belirtti.

Kısa bir süre önce Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Şerif, Pakistan’ın terör ve aşırıcılık belasına karşı mücadelede Türkiye ile omuz omuza olduğunu vurguladı.

Gösterdiği vefa ve nezaket için Gül’e teşekkür eden Başbakan Navaz Şerif, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajını tüm Pakistan halkına ileteceğini; dost ve kardeş Türkiye’nin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı