KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’te

22.11.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’te

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt programı kapsamında; Kuveyt Veliaht Prensi Nawaf Al Ahmad Al Jaber Al Sabah ile bir araya geldi. Bölge sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunan iki lider, Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin seyrinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; ekonomi ve eğitim alanlarında ilişkilerin daha da gelişmesi için çaba gösterilmesi konusunda mutabık kaldı.

 

 

"Kuveyt Parlamentosu'nun bölgenin en etkin ve aktif parlamentosundan biri"

Cumhurbaşkanı Gül programı kapsamında, Kuveyt Meclis Başkanı Marzouk Al Ghanim ile de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, ilk milletvekili olduğu günden itibaren Kuveyt Parlamentosu'nun bölgenin en etkin ve aktif parlamentosundan biri olduğunu söyledi. Parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapan Gül, TBMM ve Kuveyt Parlamentosu arasındaki işbirliğinin bölgesel ve küresel sorunların aşılmasında büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Meclis Başkanı Al Ghanim da önceki dönemlerde TBMM ile yakın işbirliği yürüttüklerini belirterek mükemmel düzeydeki ilişkilerin devamını sağlamak için yeni Meclis Başkanı'nın seçilmesini beklediklerini kaydetti. Ghanim, iki parlamentonun işbirliği yaparak uluslararası platformlarda İslam aleminin sorunlarına beraber çözüm önerileri sunabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinde ise Başbakan Şeyh Jaber Al Mubarak Al Sabah ile görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı