KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘‘Kudüs’’ Sergisini Açtı

13.11.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘‘Kudüs’’ Sergisini Açtı

Cumhurbaşkanı Gül, açılışta yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğuna dikkati çekerek, Kudüs'ü neredeyse sokak sokak bildiğini anlattı.

 

 

Zeytin Dağı'ndan güneşin doğuşunu defalarca izlediğini anlatan Gül, "Ama Kudüs'e her gittiğimde 'Buraya bir daha gelmeyeceğim' demişimdir. Çünkü, bugün orada yaşananlar hepimizin yüreğini dağlıyor. O acıyı da yerinde görmemek için hep öyle demişimdir. Kudüs, bizim himayemizde olduğu dönemlerde huzur içinde olmuştur. Maalesef şimdi dünyanın acı merkezidir" dedi.

Gündüz ise Kudüs'ün Müslümanların elinden 98 yıl önce çıktığını hatırlatarak, bu serginin İstanbul'da açılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kudüs'ün bütün insanlık üzerinde etki bırakacak kadar önemli bir şehir olduğunu dile getiren Gündüz, "Kudüs, çok tanrılı inanç anlayışını yerle bir etmiş olan isyancı kimliğe sahip olan bir şehir. Kudüs, Sezai Karakoç'un dediği gibi 'Tanrı şehridir' ve bütün insanlığa aittir. Kudüs sokaklarında dolaştığımızda ya bir peygamberin eline dokunursunuz ya da bir peygamberin ayak izine basarsınız. Orada peygamberlerin getirdiği vahiyler konuşulur" ifadelerini kullandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı