KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül: "Gün, dayanışma içinde olma günüdür."

24.07.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül:  "Gün, dayanışma içinde olma günüdür."

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma Namazını Şirinevler Ulu Cami'nde kıldıktan sonra halkla selamlaştı ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

 

Sınırda yaşanan gelişmeler hakkında görüşlerinin sorulması üzerine Abdullah Gül, ülke olarak çok hassas bir dönemden geçildiğini söyledi. Komşu ülkelerde çok büyük bir yangın bulunduğunu ve Türkiye'nin bunu çok yakından hissettiğini anlatan Gül, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlere de çok üzüldüğünü dile getirdi.

Abdullah Gül, bunun yanı sıra bazı polis ve askerlerin de şehit olduğunu anımsatarak, şunları aktardı:

"Bu hepimizi derinden üzdü. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle günlerde hepimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olması lazım. Gün, dayanışma içinde olma günüdür. Seçimlerden sonra Meclis'e bütün halkımızın siyasi fikirleri, farklı farklı fikirler, önemli akımların hepsi de yansımış oldu. Bu da bir avantaj. Orada konuşma, meseleleri aklıselimle çözme şansı var. Türkiye'yi her bakımdan güçlü tutmak çok önemli. Bu bakımdan güçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması mümkündür. Böyle bir şey olmasından dolayı da herkes çok sevinecektir."

11. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin kıymetini herkesin bilmesi gerektiğini anlatarak, "Bugünlerde herkesin daha sorumlu, dikkatli davranarak, ülkenin daha güçlü, vatandaşın daha mutlu olması için elinden geleni yapması gerekiyor. Aklıselimle hareket etmek gerekiyor. Eminim ki sorumluluk sahibi herkes böyle davranacaktır. Böyle günlerde konuşmalarımıza, davranışlarımıza dikkat edip, yapıcı olmak her şeyin başında gelmektedir. Böyle de olacaktır. İnşallah gelecekte daha da iyi olacaktır" diye konuştu.

"Bazı terör örgütlerine operasyonlar yapıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gül, "Onları en iyi hükümetimiz, yönetenler bilir. En doğru hareketleri yapıyorlardır. Ortak aklın ortaya çıkardığı kararlardır. İşte böyle günlerde de hep dayanışma içinde olmamız gerekiyor" karşılığını verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı