KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül'den Prens Al-Faysal için Taziye Mesajı

10.07.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül'den Prens Al-Faysal için Taziye Mesajı

Suudi Arabistan ve dünya diplomasisinin mümtaz ismi Prens Suud Al-Faysal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Rahmetli Kral Faysal Bin Abdülaziz ile Türkiye’de doğmuş ve büyümüş rahmetli eşi Kraliçe İffet’in evladı olan Prens Suud, 40 yıl Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş, hastalığı nedeniyle istifasından sonra dahi Dışişleri koordinatörü olarak görevlendirilmişti.

Entelektüel birikimi, asaleti ve nezaketiyle her zaman dikkat çeken Al-Faysal ile saygı ve sevgi temelleri üzerine kurulu samimi bir ilişkimiz vardı.

Dışişleri Bakanlığı vazifelerini üstlendiğimiz dönemde ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görev sürem boyunca kendisiyle yakın çalışma arkadaşlığı yapmış; Irak ve Filistin meseleleri başta olmak üzere bölgesel pek çok meselede yakın diyalog ve işbirliği yürütmüştük.

Diplomasi tarihinde saygın bir yer edinen ve gerçek bir Türk dostu olan Al-Faysal, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin bugünkü seviyesine erişmesinde büyük rol oynamıştır.

Kardeşleri Muhammed, Turki, Bender, Halid ve Saad ile eşi ve çocuklarının acısını paylaşıyor; başta ailesi olarak tüm Suudi Arabistan halkına başsağlığı diliyorum.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı