KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ Öğrenci Köyü'nün Açılışını Gerçekleştirdi

23.05.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ Öğrenci Köyü'nün Açılışını Gerçekleştirdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayırseverler tarafından restorasyonu yaptırılarak, iç tefrişatı tamamlanan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğrenci Köyü'nün açılışını yaptı.

Gül, törende yaptığı konuşmada, siyaset ve devlet hayatında her zaman en iyi yatırımın eğitime yapılan olduğunu söylediğini, eğitimle her zaman yakından ilgilendiğini belirtti.


Eğitim yatırımları konusunda Kayseri'nin çok ayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Abdullah Gül, "Kayseri, 4 üniversitesi olan Anadolu şehrimizdir. Bütün bunlar sadece şehrimize değil Türkiye'ye hizmet edecek, Türk çocuklarını en iyi şekilde hayata hazırlayacak eğitim yuvalarıdır. Bunlar içinde son olarak kurulan da AGÜ'dür. AGÜ'nün kuruluşunda önce bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızın çok büyük hakkı vardır. Onlar düşündü, Grup Başkanvekili Mustafa Bey kanunu vermiştir. Hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye başkanlarının bütün üniversiteleri sahiplendikleri gibi AGÜ'yü de sahiplenme içinde olduklarını aktaran Gül, üniversitenin çok daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için de AGÜ Destekleme Vakfı kurulduğunu, bu vakfın da Türkiye'de bir ilk sayıldığını kaydetti.

Müteşebbislerin, işadamlarının gönüllü olarak sadece AGÜ'ye değil Erciyes Üniversitesi ve diğer üniversitelere, diğer hayır işlerine destek verdiklerini anlatan Gül, şunları söyledi:

"Vakfa verilen destek, benim için her zaman çok büyük bir şükran vesilesi olmuştur. Bu öğenci köyü de hem Kayseri'ye hem üniversiteye kazandırıldı. Bunu kazandıran Ahmet Erciyas ve Hakime hanımefendileri her zaman çok taktir ederim. Onların fedakarlıkları benim için önemli. Vakfa da ayrıca destek veriyorlar ama burayı da verdikleri destekle mezbelilik olmaktan kurtardılar, herkesin talebe olmasını arzu ettiği yer haline getirdiler. Boydak ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Binaların en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için üniversite yönetiminin elinden geleni yaptığını aktaran Gül, öğrencilere, dünyanın en iyi üniversitelerinin yurtlarında bile olmayan imkanların sunulduğunu, öğrencilerin de çok çalışarak, başarılı olarak bunun karşılığını vereceklerine inandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, 16 binadan oluşan ve 254 öğrencinin barındığı "Öğrenci Köyü"nün açılışı gerçekleştirildi.

Abdullah Gül, açılışın ardından yurttaki öğrencilerle bir süre sohbet etti, AGÜ Çini Atölyesi'ni gezdi.



Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı