KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül: "İslam Kalkınma Bankası Küresel bir Oyuncudur"

21.03.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül: "İslam Kalkınma Bankası Küresel bir Oyuncudur"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 40’ıncı kuruluş yılını geride bırakan İslam Kalkınma Bankası’nın küresel bir oyuncu olduğunu söyledi. İKBG'nin gelecek 10 yıllık stratejik planını ele almak üzere Cidde'de gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Endonezya eski Cumhurbaşkanı Yusuf Habibi, ASEAN eski Genel Sekreteri Abdul Halim Pitsuwan, Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus, Al Baraka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kamel gibi İKBG üye ülkelerinden üst düzey yetkili katıldı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, toplantı da yaptığı konuşmada siyasi kariyeri öncesinde 8 yıl İslam Kalkınma Bankası’nda çalıştığını belirterek şunları söyledi: "İKGB küresel bir oyuncu haline gelmiştir. Daha aktif bir yol izleyerek, üye ülkelerin ihtiyaçlarını tesbit etmesi ve sorunlara karşı uygun çözüm paketleri geliştirmesi gerekmektedir. Sadece projelere yönelik finansman ihtiyacının da ötesinde sorunlara yönelik kapsayıcı programlar üretmelidir. Üye ülkelerin deneyimleri ve başarı öykülerinin paylaşılmasını sağlayacak bir platform oluşturmak ve sahada ki varlığın güçlendirilmesine ihtiyaç bulunmakta."

Ekonomik kalkınma ve büyümenin temelinde ‘iyi yönetim’ kavramının bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, İKBG’nin 40 yıl önce verilen kurulma kararının ne kadar doğru bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2002’den başlayarak , hayata geçirdiği reformların arkasında ‘iyi yönetim’ olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu sayede Türkiye’nin bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. İKBG'nin son 40 yılda kaydettiği başarı sayesinde üye ülkelerin beklentisinin yükseldiği belirten Cumhurbaşkanı Gül, küresel siyasi ve ekonomik belirsizliklerin 10 yıllık stratejinin uygulanması bakımından çeşitli fırsatlar ve sınamalar teşkil ettiğini de belirtti.Toplantı sonunda dile getirilen görüşler ışığında 10 yıllık stratejik planların hayata geçirilmesine ve Yüksek İstişare Kurulu’nun yakın dönemde yeniden biraraya gelmesine karar verildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı