KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Mesajı

17.03.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Bugün şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur gününde fedakarlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.

18 Mart 1915’de elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi de, milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan olarak, tüm boyutlarıyla tarihe malolmuştur.

Dünyanın uzak köşelerinden gelen, birbirini hiç tanımayan genç fidanların mücadele ettiği Çanakkale Savaşı, milletler arasında kalıcı ve güçlü dostlukların kurulmasına vesile olması nedeniyle, diğer savaşlardan ayrılmaktadır. Farklı milletlere mensup insanların yan yana, koyun koyuna yattığı Çanakkale, bu yönüyle, savaşların acımasız gerçekleri karşısında, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa hatırlatan bir ibret abidesidir.

Çanakkale Savaşı, tarihte silinmez izler bırakmış, milletimizin kaderini derinden etkilemiştir. Deniz ve kara savaşlarında kazanılan parlak ve gurur verici zaferler, milletimiz için bugünlere uzanan sürecin başlangıcı olmuştur.

Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi’ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, özverileriyle milletimize malolmuşlardır. Bu nedenle; Türk milleti şehitlerine, gazilerine ve ailelerine daima özel bir değer vermiş, onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluğu bilmiştir.

Bu anlamlı günler, bizlere bugünlere ulaşmak için ödenen büyük bedelleri ve ecdadımızın kararlılığını bir kez daha hatırlatmaktadır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı