KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül'den Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Saud için Başsağlığı Mesajı

23.01.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı  Gül'den Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Saud için Başsağlığı Mesajı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cenaze töreni bugün gerçekleşen Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Saud için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında: "Suudi Arabistan Kralı aziz kardeşim Abdullah bin Abdulaziz Al Saud'un vefatını derin teessürle öğrendim. Bir hafta önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman bin Abdülaziz el-Suud'la telefonda görüşmüş, bir süredir hastanede tedavi görmekte Kral Abdullah bin Abdülaziz'in sağlık durumu hakkında bilgi almış ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştim.

Merhuma Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesi ile dost ve kardeş Suudi Arabistan halkına en derin taziyelerimi ve sabır dileklerimi iletiyorum.

Kral Abdullah’la çok yakın bir dostluğumuz ve ilişkilerimiz vardı. Cumhurbaşkanlığına seçilmemin ardından bizzat Türkiye’ye gelerek beni tebrik etmişti.

Karşılıklı ziyaretlerimiz ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık ve stratejik seviyeye getirdik. Gayet samimi şekilde geçen görüşmelerimizde İslam dünyasının meselelerini, bölgesel konuları ve ikili ilişkilerimizi teferruatlı şekilde ele aldık. Birbirimizi en üst düzeyli devlet nişanı ile onore ettik.

Türkiye’ye ve Türk halkına her zaman büyük bir sevgi ve muhabbet besledi. İstisnai uygulamalar yaparak pek çok ülkeyle yapmadıkları siyasi, ekonomik ve çeşitli diğer alanlardaki anlaşmaları ülkemizle imzaladılar.

Ülkemize olan hayranlığını ve sevgisini yakından bildiğim Kral Abdullah'a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun."dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı