KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Saldırıya Uğrayan Polis Merkezine Ziyaret

09.01.2015
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Saldırıya Uğrayan Polis Merkezine Ziyaret

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Eminönü'nde yer alan Nuruosmaniye Camii'nde kıldı. Namazın ardından 6 Ocak'ta bombalı saldırı yapılan Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile Şube Müdürlüğü önünde bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül, binaya geçerek, patlamanın meydana geldiği yeri gezdi.

 

 

Şube Müdürlüğü'nden çıkarken gazetecilere açıklama yapan Gül, olayda hayatını kaybeden polis memuru Kenan Kumaş'a başsağlığı dileklerinde bulundu ve şunları kaydetti:

"Büyük geçmiş olsun, çok üzüldük. Polis camiasına tekrar başsağlığı diliyorum. Tabii çok daha fazla zaiyat olabilirdi ama böyle bir olayda polis arkadaşlarımız tecrübeleriyle durumu fark ederek ve anında müdahale etmişler. Buna rağmen acı olay yaşandı. Allah rahmet eylesin. Bundan sonra daha dikkatli olmak gerekiyor. Zaten polis teşkilatımız öyle. Çevremizde olan gelişmeler sonucu ister istemez tehditler artıyor. İnşallah bundan sonra acılar yaşanmaz. Tekrar büyük geçmiş olsun."

"BUNLARIN MÜSLÜMANLIKLA HİÇBİR İLİŞKİSİ OLAMADIĞINI, HİÇBİR SEMPATİ DUYULMADIĞINI GÖSTERMEK GEREKİR"

Cuma namazı çıkışı vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının Fransa'da yaşanan terör olayı ile ilgili sorularını da cevapladı.

Olayı başta bütün Müslümanların çok şiddetle kınaması gerektiğini vurgulayan Gül, "Önce bir terör saldırısı… Bunun hemen Müslümanlara atfedildiğini de düşünürsek bu tepkiyi çok daha şiddetli olarak hepimizin yapması gerekir. Ve şunu da akılda tutmak gerekir. Avrupa'da yaşayan milyonlarca Müslüman var. Fransa'da, İngiltere'de Almanya'da… Oranın vatandaşları ve Müslümanlık Avrupa'nın da bir parçası. Dolayısıyla Avrupa'daki Müslümanların Müslümanca yaşayabilmeleri için, bizim hepimizin dışarıdan çok güçlü destek vermemiz gerekir. Bu destek de bu tip terörleri çok açık bir şekilde kınamak ve telin etmek. Bunların Müslümanlıkla hiçbir ilişkisi olamadığını hiçbir sempati duyulmadığını göstermek gerekir" dedi.

Terör olaylarının giderek yaygınlaştığını belirten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Daha önceki yıllarda da gerek mecliste, gerek uluslararası platformlarda söyledim. Maalesef Afganistan Akdeniz'in kıyısına geldi. Suriye'deki kaostan dolayı. Dolayısıyla bu kaosun yarattığı iklimden hiç ummadık çok sürpriz, terör olaylarının gelişmesi de maalesef kaçınılmaz. Onun için herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümetimizin, bütün güvenlik güçlerinin… Eminim ki bu işi çok ciddiye alıp -bu terörün her yerde doğrusu yansımaları olacaktır- Onun için herkesin çok dikkatli olması çok sağlam durması gerekiyor. " şeklinde konuştu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı