KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Sırbistan Eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in Ziyareti

24.12.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sırbistan Eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in Ziyareti

Sırbistan eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve beraberindeki heyet 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.


 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sırbistan eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

İki lider, Türkiye ve Sırbistan'ın işbirliğinin Balkanlarda kalıcı barış ve istikrarın temini bakımından büyük önem taşıdığını; ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerde son yıllarda kaydedilen ilerlemenin muhafaza edilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek üçlü istişare mekanizmasının canladırılması ihtiyacını vurguladılar.

Tadiç, ülkesindeki siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi ve Türk iş adamlarının başta tekstil sektörü olmak üzere Sırbistan'a daha fazla yatırım yapmaları konusunda Gül'den destek talebinde bulundu.

Abdullah Gül, Sırbistan'la ekonomik ilişkilerin gelişmesine büyük önem atfettiğini; nitekim Cumhurbaşkanlığı döneminde Sırbistan'a yaptığı iki ziyarette de iş dünyasından çok sayıda temsilciyi beraberinde götürdüğünü; bu yönde gayretlerini sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Gül ve Tadiç, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla birlikte çalışmaya devam etmek hususunda mutabık kaldılar.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı