KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e Taziye Telefonu

16.12.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Pakistan Başbakanı Navaz  Şerif'e Taziye Telefonu

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i telefonla arayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Peşaver’deki okula yapılan hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek terör eylemini kınadı. Kanlı saldırıyı gerçekleştirenlerin yüce İslam dinini temsil etmediğini; tam aksine İslam'ın ve müslümanların düşmanları olduklarını ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen 11. Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan halkına ve merhumların yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni etti.

Gül, Türkiye’de de bir günlük milli yas ilan edildiğini belirterek, Türk halkının her zamanki gibi dost ve kardeş Pakistan halkının yanında olduğunu ve acısını paylaştığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Şerif, saldırıda çoğunluğu 16 yaşından küçük 130’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini; Pakistan için çok kötü bir gün olduğunu; terörden büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti. Başsağlığı dilekleri için Gül’e teşekkür eden Başbakan Navaz Şerif, gösterdiği yakınlık ve nezaket için teşekkür ederek, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajını tüm Pakistan halkına ileteceğini; dost ve kardeş Türkiye’nin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı