KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

The Chevening/OCIS - Abdullah Gül Bursu Duyurusu

03.12.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
The Chevening/OCIS - Abdullah Gül Bursu Duyurusu

OCIS Mütevelli Heyeti üyesi 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ofisi ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Oxford İslami Çalışmalar Merkezi’nde (OCIS) 3-6 ay süreyle misafir araştırmacı olmayı arzu eden kamu, özel sektör veya akademik çevrelerden üst düzey kişilere burs imkanı sağlanmıştır.

 


“Oxford İslami Çalışmalar Merkezi” (OCIS) medeniyetler arası diyalogu ve işbirliğini teşvik eden ve liderlik potansiyeli olan üst düzey kişilerle iletişim kurmayı ve bu iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen bir kurumdur.

Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren OCIS, çağdaş Müslüman toplumların kültür ve medeniyetlerini daha bilinçli bir anlayışla ve akademik aktiviteler ile tanıtmaya kendisini adamış bir merkezdir.

Oxford İslami Çalışmalar Merkezi Mütevelli Heyeti üyesi 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ofisi ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle OCIS’te 3-6 ay süreyle misafir araştırmacı olmayı arzu eden, kamu, özel sektör veya akademik çevrelerden üst düzey kişilere burs imkanı sağlanmıştır.

OCIS programının amaçları şunlardır:

•İslam ülkeleri ve Müslüman toplumlar ile İngiltere arasında gerçek ve kalıcı ilişkiler kurmayı sağlayacak sürdürülebilir bir program oluşturmak.

•Küresel bağlamda çağdaş Müslüman toplumlara odaklı akademik diyalogu ve fikir alışverişi çalışmalarını teşvik etmek.

•Akademik programlara katılmak için, kamudan, iş dünyasından ve akademik çevrelerden üst düzey araştırmacıları konuk ederek Oxford’un entellektüel yaşamını zenginleştirmek.

•Doğu ve Batı’nın fikir ve bilim insanlarını bir araya getirerek, akademik çalışmaları disiplinler arası ve kapsamlı bir yaklaşımla teşvik etmek.

OCIS’in çalışmaları Asya, Afrika, Amerika ve Avrupa’da kişiler ve kurumlar arasında bağ kurmak ve bu bağı güçlendirmek adına büyük fayda sağlamaktadır. OCIS için en temel gereklilik, burs sağlanacak kişilerin medeniyetler arası diyaloğu ve ortaklığı teşvik eden bir anlayış üzerine kurulu, Müslüman toplumların daha iyi anlaşılmasını konu alan bir çalışma yapmalarıdır. Ayrıntılar için bkz. (Link: http://www.oxcis.ac.uk/ )

Daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz (Link: http://www.chevening.org/turkey/fellowships/ocis_abdullah_gul)

Süre ve Burs Kapsamı

2015/16 akademik yılı için verilecek burs en az 3 en fazla 6 aya kadar olan çalışmaları kapsamaktadır. Burs İngiltere’de kalınan sure içerisinde aylık konaklama ve yaşam masraflarını, gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak biletini, çalışma gezisi, tez, varış harcırahı gibi giderleri karşılıksız olarak finanse etmektedir.

Bursa başvurular sadece web adresinden online olarak (Link: http://www.chevening.org/turkey/fellowships/ocis_abdullah_gul) gerçekleştirilebilecek olup, başvuru süresi 31 Aralık 2014 tarihi geceyarısı itibariyle sona erecektir.

Aday profili için uygunluk kriterleri şu şekildedir:

Burs verilecek adayın İslam dünyası ile ilgili konulara vakıf, diğer İslam ülkeleri ve Müslüman toplumlardan kişiler ile tanışmaktan ve temas geliştirmekten fayda sağlayacak, bağımsız çalışma ve araştırma yapma imkanı bulunan; İslami finanstan, dinler arası hususlara ve hat sanatından, şeriat hukukuna kadar pek çok farklı konuda bilgi ve deneyim sahibi olması beklenmektedir. Adayların aşağıda belirtilen kriterleri karşılamaları talep edilmektedir:

•T.C. vatandaşı olmaları, başvuru sırasında Türkiye’de ikamet ediyor olmaları ve çalışma sonunda Türkiye’ye geri dönmeyi kabul etmeleri;

•Yüksek Lisans diplomasına (ya da ilgili konuda eşdeğer bir eğitim/iş tecrübesine) sahip olmaları;

•En az 5 yıl ve üzeri iş tecrübesine sahip olmaları, şu anda çalışıyor ve/veya Doktora yapıyor olmaları (Birleşik Krallık/Avrupa Birliği veya ABD’de bir üniversitede yapılan Doktora çalışmaları kabul edilmemektedir

•İleri derecede İngilizce yeterliliğine sahip olmaları (Kabul edilecek IELTS, TOEFL ve Pearson testleri için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz ) (Link: http://www.chevening.org/apply/elt )

•Birleşik Krallık Hükümetinden son 5 yıl içinde başka bir burs/ödenek almamış olmaları;

Not: 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ofisinde veya Birleşik Krallık Hükümeti ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı dahil olmak üzere ona bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile buralarda birinci derece yakınları olanlar bursa başvuramazlar.

Sorularınız için: Chevening.InTurkey@fco.gov.uk

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı