KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi'ni Ziyaret Etti

27.11.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi'ni Ziyaret Etti

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mütevelli heyeti üyesi olduğu Oxford İslami Araştırmalar Merkezi yeni binasının inşaatında incelemelerde bulundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin katkılarıyla tanzimi tamamlanan İstanbul Avlusu ile ülkemiz tarafından binanın iç mekanlarında kullanılmak üzere bağışlanan İznik çinilerini görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Merkezin gezilmesinin ardından, Direktör  Dr. Farhan Nizami tarafından Cumhurbaşkanı Gül onuruna verilen öğle yemeğine, Oxford Lordu Tim Stevenson ile Oxford Belediye Başkanı Muhammed Abbasi ile birlikte birçok akademisyen katıldı.

Direktör Nizami: “Abdullah Gül, Türkiye’yle akademik bağların geliştirilmesini aktif şekilde teşvik etmiştir”

Direktör Nizami yemekte yaptığı konuşmada, liderliğiyle Türkiye’de ve yakın bölgesinin dönüşümde büyük rol üstlenen Abdullah Gül’ün, Oxford İslami Araştırmalar merkezinin mütevelli heyeti üyesi ve önemli bir destekçisi olduğunu ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Gül:  “Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’nin mütevelli heyeti üyesi olmaktan gurur duyuyorum”

Uzun yıllardır merkezin mütevelli heyetinde olduğunu belirten Gül, Dünya’daki Müslüman halkların bugün önemli ve tarihi bir dönüm noktasında olduklarını ve stratejik kararlar almaları gerektiğini belirterek: “Müslümanlar hakkındaki algı ile İslam’ın gerçekleri arasındaki açık her zamankinden daha büyük. Bu açığın kapatılması için Oxford İslami Araştırmalar Merkezi ve benzer kurumların çalışmalarına ihtiyaç var” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı