KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşmasının 90. Yıldönümü Sempozyumuna Katıldı

18.11.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşmasının 90. Yıldönümü Sempozyumuna Katıldı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşmasının 90. Yıldönümü vesilesiyle Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Ankara Palas'ta düzenlenen "Daha Güçlü ve İstikrarlı bir Avrupa için Elele" başlıklı sempozyuma katılarak bir konuşma yaptı.

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Finlandiya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı ve yakın dostu Martti Ahtisaari’nin Türkiye-Finlandiya ilişkilerinin gelişmesi ve Türkiye'nin AB üyeliği için gayretlerinden övgüyle bahsetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği'nin yumuşak gücünün önemine değindiği konuşmasında; AB'nin kendi içine kapanmasının Avrupa barışı ve istikrarı bakımından olumsuz etkileri olacağını; Avrupa'daki aşırı sağın yükselmesinin yabancı düşmanlığını, İslam karşıtlığını ve ırkçı eğilimleri körüklediğini belirtti.

Daha istikrarlı, güvenli ve adil bir dünya için AB'nin demokratik ve çok kültürlü yapısının korunarak güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Avrupa'daki her türlü sosyal ve ekonomik sorun için Müslüman olsun olmasın göçmenlerin suçlanmasına izin verilmemeli. Avrupalı siyasetçilerin bu duyguları kullanmaya yönelik popülist yaklaşımlardan da uzak durmaları gerekir’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, sempozyumun ardından başbaşa bir görüşme de yaptı. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın da birer konuşma yaptığı sempozyuma akademisyenler ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı