KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nı Ziyaret Etti

14.11.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nı Ziyaret Etti

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Kitap Fuarı'nı ziyaretinde, Türkiye'nin geleceğine olan ümidinin fuardaki kalabalığı görünce daha güçlendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam eden 33. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.Gül'e, fuara gelişinde öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Stantları gezen Gül, kitapları inceledi, öğrencilerle sohbet etti. Bazı öğrenciler Gül ile özçekim yaptı. Değişik platformlarda yaptığı konuşmaların yer aldığı kitapları, TÜYAP Kütüphanesi için imzalayan Gül'e, bazı yayınevleri de kitap hediye etti.

 

 

Gül, daha sonra 33. İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilen, 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST'i ziyaret ederek, buradaki eserleri inceledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fuara gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu anlattı.

Hafta içi olmasına rağmen fuardaki kalabalığı görünce büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"İstanbul'un bu kadar uzağında ama bu kadar kalabalık olması. Türkiye'nin geleceğine olan ümidim her zaman çok güçlüydü ama bugün onu çok daha güçlü hale getirdi. Burada gördüğüm bu kalabalığın neredeyse yüzde 90'ını her yaştan öğrenciler oluşturuyor.

Bütün bunların olması özellikle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimi çok artırdı. Her çeşit, her türlü kitap burada var. Çok büyük hizmet. Vaktiyle Frankfurt Kitap Fuarı'na cumhurbaşkanı olarak Türkiye'den yayıncıları götürmüştüm. Türkiye'nin, kitapçılarının ve yayıncılarının öne çıktığı büyük bir kitap fuarı olmuştu. Şimdi burayı görünce açıkçası Avrupa'nın en önemli kitap fuarlarından birisi olduğunu görüyorum. Bu süre içerisinden içeriden ve dışarıdan çok değerli fikir adamlarının, sanatçıların, diplomatların onların davet edilerek, konuşmalar yaptığını da izledim. Bunların arasında tanıdığım çok önemli kişiler var. Çok memnun oldum."

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı