KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Kitap Fuarı’nı Açtı

17.10.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Kitap Fuarı’nı Açtı

11. Cumhurbaşkanı Gül: "Bu kadar zenginleşmiş bir ülkede, bu kadar modernliği takip eden, her türlü aracı takip eden bir ülkede okumanın bu kadar düşük olması büyük bir soru işareti, çok kaygılandırıcı"

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu kadar zenginleşmiş bir ülkede, bu kadar modernliği takip eden, her türlü aracı takip eden bir ülkede okumanın bu kadar düşük olması büyük bir soru işareti, çok kaygılandırıcı" dedi.

Gül ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Eylül Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de okuma oranını düşük olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Okuma oranının artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

"Bu kadar zenginleşmiş bir ülkede, bu kadar modernliği takip eden, her türlü aracı takip eden bir ülkede okumanın bu kadar düşük olması büyük bir soru işareti, çok kaygılandırıcı. Oku da ne okursan oku yani. Bütün bunların hepsinin toplamı bu kadar düşük. Okumak çok küçükken başlayan bir alışkanlık. Sonradan oluyor ama bir alışkanlık. İnsan iradesi dışında okumaya başlaması lazım. Bu alışkanlık anlayışı olmadığı için Cumhurbaşkanlığı görevim sırasında Hayrünnisa Hanım himayelerinde kitap okuma kampanyaları başlatmıştı. Bu kampanyayla kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için çok uğraşmıştı. Açıkçası burada bu konudaki rakamları dinleyince kampanyayı daha değerli buldum. Rakamları duyunca insan irkiliyor."

Kayseri tarih voyunca dini ve pozitif bilimlerde merkez olmuştur

Kayseri'de kitap fuarı açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Gül, Kayseri'nin tarih boyunca hem dini hem pozitif bilimlerde hep merkez olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet döneminde de kentin zengin bir kültür hayatına sahip olduğunu vurgulayan Gül, "O dönemde de büyük heyecan var. Benim küçüklüğümde, lise hayatım döneminde Kayseri'de kültür hayatı çok canlıydı. Benim fikri yapım liseden gelir. Liseli yıllarda okuduğum kitapları daha sonra belki okuyamadım. Kayseri'de çok kültür dernekleri vardı. Kayseri'de çok yazar, çizer, sanat adamı, tiyatrocu çok değerli kültür adamları yetişti. Şimdi açıkçası bilmiyorum nasıl olduğunu. Uzun süre yakinen takip edemedim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fuarın açılışını gerçekleştiren Gül, Bakan Yıldız ve beraberindekiler, stantları gezerek, kitapları inceledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı