KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül, TOBB-AGÜV Fen Lisesi’nin Temelini Attı

17.10.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül, TOBB-AGÜV Fen Lisesi’nin Temelini Attı

 

Abdullah Gül: "Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve gelişmiş toplumlar arasına girebilmesi ancak sağlam bir eğitimle ulaşılabilir. Onun için her seviyede eğitimi kaliteli, nitelikli ve güçlü yapmamız gerekir"

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) Mimarsinan yerleşkesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak Fen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Türkiye'nin kalkınması ve gelişmiş toplumların arasına girebilmesinin sağlam bir eğitimle mümkün olabileceğini belirterek, "Onun için her seviyede eğitimi kaliteli, nitelikli ve güçlü yapmamız gerekir" dedi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en güzel üniversitelerinden birisi olarak yerini alacak AGÜ'nün yanında bir eğitim yuvasının kurulmasının çok anlamlı olacağını söyledi. En iyi yatırımın eğitime, çocuklara yapılan yatırım olduğunu ifade eden Gül, Türkiye'nin bunun bilincinde olduğunu, onun için de 2003 yılında hükümeti ilk kurduğunda eğitim harcamalarına bütçede en büyük payı ayırdığını vurguladı.

O günden bugüne de bu payın giderek arttığına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Bunların neticesini ileride hep birlikte göreceğiz. Eğitimin ana unsurundan birisi de orta öğretimdir. Bugün burada temelini attığımız fen lisesi çocuklarımızı üniversitelere çok daha donanımlı, bilgili, hazırlıklı şekilde yetiştirecektir. Bunun sadece Kayseri'ye değil bütün bölgeye Orta Anadolu'ya da hitap etmesini arzu ediyorum."

Yapılacak Fen Lisesi'nin üniversiteyi de çok destekleyeceğini belirten Gül, sadece öğrenci açısından değil öğretim üyelerinin, görevlilerinin buraya gelmelerini sağlayarak çok büyük bir cazibe oluşturacağını, bundan dolayı bu okulu çok önemsediğini vurguladı.

Türkiye'nin birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirten Gül, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve gelişmiş toplumlar arasına girebilmesi ancak sağlam bir eğitimle ulaşılabilir. Onun için her seviyede eğitimi kaliteli, nitelikli ve güçlü yapmamız gerekir. Sadece üstünde isim taşımak için isimlerimizi yaşatmak için eğitim asla düşünülmemesi gerekir. Eğitimin yapıldığı yerlere hepimiz çocuklarımızı yarışarak, verme durumunda olmalıyız ki orada nitelikli eğitim yapıldığını görelim."

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı