KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Gül: Son 10-15 Yılda Türkiye'de Köklü Değişiklikler, Reformlar Yapıldı

19.09.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gül: Son 10-15 Yılda Türkiye'de Köklü Değişiklikler, Reformlar Yapıldı

 

"Bildiğim, bilmediğim bütün hemşehrilerimin haklarını helal etmesini istiyorum. Bundan sonra da hep beraber olacağız, değişik pozisyonlarda hepimiz elimizden gelen gayretleri ülkemiz, şehrimiz için göstereceğiz"

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Son 10-15 yılda Türkiye'de köklü değişiklikler, reformlar yapıldı. Siyasi reformlar, hukuk reformları, ekonomik reformlar bütün bunlar Türkiye'yi dünyada çok itibarlı bir ülke haline getirdi" dedi.

Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen "Kayseri'nin Gül'ü Hemşehrileriyle Buluşuyor" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, memleketinde dostlarıyla beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Siyasete başladığı ilk günden itibaren hep vatan millet davasında olduğunu anlatan Gül, Kayseri'nin de vatan, millet sevdalılarının, güzel hizmetler veren insanların yetiştiği, Türkiye'ye örnek insanlar çıkartan bir şehir olduğunu ifade etti.

Kayserinin gerçek sahiplerinin sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların temsilcileri olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

"Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de daima sizlerle, Kayserinin bu vasfıyla hesapsız, kitapsız hiçbir beklentisi olmadan sadece halka ve Hakka hizmet eden sizlerle gurur duyuyoruz. Gerek siyaset hayatımda gerekse cumhurbaşkanlığım dönemimde daima hemşehrilerimin duasını aldım. Büyüklerimiz, annelerimizin dualarını aldım. Sizlerin hep desteğini daima arkamda gördüm, daima da sizlerle gurur duydum."

Kayseri'nin hayırseverliğin, çalışmanın, azmin, başarının, dürüstlüğün ne olduğunu Türkiye'ye gösterdiğini ifade eden Gül, çok değerli iş adamlarının müteşebbislerin çıktığı bir şehir olarak daima Türkiye'de saygıyla anılan, takdirle karşılanan bir il olduğunu söyledi.

REFORMLAR TÜRKİYE'Yİ İTİBARLI ÜLKE HALİNE GETİRDİ

Bundan dolayı her zaman Kayserili olmaktan gurur duyduğuna işaret eden Gül, "Bu şehirden utanılacak hiçbir şey çıkmadı. Ne kadar övünseniz çok azdır" diye konuştu.

Son 10-15 yılda Türkiye'de köklü değişiklikler, reformlar yapıldığını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Siyasi reformlar, hukuk reformları, ekonomik reformlar bütün bunlar Türkiye'yi dünyada çok itibarlı bir ülke haline getirdi. Dünyanın hangi merkezine gidersem gideyim her yerde başım dik oldum. Gittiğim her yerde herkes Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak, Türk milletini temsil eden kişi olarak herkes benimle görüşmek için sıraya girdi. Dünyanın neresine gidersem gideyim her yerde çok büyük itibar gördüm. Dünyanın her tarafından da Türkiye'ye gelmek için adeta herkes sıraya girdi. Neredeyse her hafta bir devlet başkanını ağırladım. Bu ülkemizin itibarıyla ilgili. Bundan sonra da ülkemiz çok daha ileriye gidecektir. Hepimizin çok daha fazla çalışması gerekiyor. Değerli Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ne kadar çalışkan olduğunu bilirim, Türkiye'nin çok daha ileriye götürüleceğine inanıyorum."

Siyaset ve devlet hayatı boyunca herkesten çok büyük destek gördüğünü ve tanımadığı, bilmediği insanlardan dahi dua aldığını anlatan Gül, "Dolayısıyla benim Türkiye'deki, dünyadaki bütün itibarımın altında sizin desteğiniz katkınız var. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğim, bilmediğim bütün hemşehrilerimin haklarını helal etmesini istiyorum. Bundan sonra da hep beraber olacağız, değişik pozisyonlarda hepimiz elimizden gelen gayretleri ülkemiz, şehrimiz için göstereceğiz" şeklinde konuştu.

MUSUL'DA REHİN ALINANLAR TÜRKİYE'DE

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Bugün büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki vatandaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere hepsi serbest oldu, hepsi Türkiye'ye getirildi" dedi.

Gül, Kayserili İşadamı Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan otelin açılışında yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'nin güne çok güzel bir haberle başladığını söyledi.

Herkesi büyük bir sevince boğan haberi aldıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Uzun süredir Irak'ta Musul'da başkonsolosumuz başta olmak üzere çalışma arkadaşları ve birçok güvenlik mensubunun ki 49 kişiydiler hepsi çok uzun süre maalesef rehin alındılar. İlk günden itibaren hepimizi çok tedirgin eden bir durumdu. Toplantılarda bu işi nasıl tereyağdan kıl çeker gibi yaparız ve kimseye zarar vermeden bütün rehinelerimizi, görevlilerimizi kurtarırız çalışmalarını düşündük."

Bu konuda biraz sabır gösterilmesi ve aynı zamanda titiz çalışılması gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Gül, "Bugün büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki vatandaşlarımız başta başkonsolosumuz olmak üzere hepsi serbest oldu, hepsi Türkiye'ye getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat teşkilatı başkanımız en başından itibaren çok titiz ve dikkatli çalıştılar, hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Gül, bu zor süreçte ailelerin çok büyük metanet gösterdiğini belirterek, başkonsolosun eşiyle cumhurbaşkanlığı sürecinde devamlı görüştüklerini, Dışişleri Bakanlığının da çalışanlarını hiç yalnız bırakmadığını söyledi.

"ÇALIŞMALAR GAYET ÖRTÜLÜ YÜRÜTÜLDÜ"

Rehineleri kurtarma çalışmaları yapılırken, durumun hassasiyeti de göz önüne alınarak çalışmaların gayet örtülü yürütüldüğünü anlatan Gül, şöyle konuştu:

"Yakınlarının 'acaba ne yapıyorlar?' sorularını cevaplandırmış olmamak bu iki çelişki içinde kalındı. Ama doğru yapıldı. Örtülü bir şekilde bu faaliyetler çok dikkatli, kararlı bir şekilde yürütüldü. Neticede hepimizi gerçekten büyük bir sevince boğan, mutlu eden bugünkü gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Özgürlüklerine kavuşan bütün çalışanlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra tabi ki hep dikkatli olmamız gerekiyor. Bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı maalesef birçok gelişmelerle karşı karşıyayız."

Gül, konuşmasının ardından otelin açılışını gerçekleştirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı