KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

13.08.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen MGK Ağustos ayı olağan toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, halkımızın güvenliğini ilgilendiren hususların, çözüm sürecinin ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi. Bildiride ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmiş olmasından memnuniyet duyulduğu da ifade edildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Ağustos ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

28 Ağustos’ta görev süresi dolacak Cumhurbaşkanı Gül’ün son kez başkanlık ettiği MGK toplantısına, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da son kez bu unvanla katıldı.

Toplantı sonrasında MGK Genel Sekreterliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Halkımızın güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirlerin gözden geçirildiği ve devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımalarının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir” denildi.

IRAK’TA YOĞUNLAŞAN ÇATIŞMA ORTAMI VE YENİ HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI

Irak’ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların ülkemiz ve bölgemize yansımalarının müzakere edildiği vurgulanan açıklamada, barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği kaydedilerek, “Bu ülkede tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ile Türkmen soydaşlarımızın durumları değerlendirilmiştir” ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Suriye’de devam eden çatışma ortamının Irak’taki olaylarla bağlantılı olarak bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik etkilerinin de ele alındığına dikkat çekildi.

GAZZE’DEKİ GELİŞMELER VE TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarının görüşüldüğü, meydana gelen ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntünün dile getirildiği bildirilen açıklamada, bölgede sürdürülebilir bir ateşkesin, Gazze için uygulanan kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla mümkün olabileceğine işaret edilerek, Gazze’ye yönelik insani yardımlarımızın da artırılarak devam edeceği vurgulandı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, KURUL ÜYELERİNE VEDA ETTİ

Açıklamada, “Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanı bugün son defa başkanlık yaptığı Millî Güvenlik Kurulu’nun Anayasa ve kanunla verilen göreve uygun olarak devletimizin güvenliğine yaptığı katkıları takdirle karşıladığını belirtmiş ve Kurul üyelerine veda etmiştir” denildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı