KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhabirleriyle Vedalaştı

11.08.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhabirleriyle Vedalaştı

 

Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine Çankaya Köşkü’nde resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini hatırlatarak, “İlk neticeler ortaya çıkınca ben akşam kendisini arayıp tebrik ettim İstanbul’dayken. Önce kendisine, ailesine ve tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ve Cenab-ı Allah’ın yardımcısı olmasını ve başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi.

Resepsiyon sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini hatırlatarak, “İlk neticeler ortaya çıkınca ben akşam kendisini arayıp tebrik ettim İstanbul’dayken. Gece de Eşim Hayrünnisa Hanım, Emine Hanım’ı aradı, o da tebrik etti. Bir kez daha tebrik ediyorum. Önce kendisine, ailesine ve tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ve Cenab-ı Allah’ın yardımcısı olmasını ve başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

7 yıllık Cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde birlikte olduğu ve faaliyetlerinin birçoğunu duyurduklarını kaydettiği Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, “Sizlerle herhalde Perşembe günü bir araya gelecektik. Geçen hafta baktım, bugüne aldım, şundan dolayı: Resepsiyonlar olacak, önümüzde iki resepsiyon. Bu resepsiyonlarda sizler haklı olarak sormak isteyeceksiniz, başkaları olacak falan, yani başka gazeteciler olacak, dolayısıyla ayaküstü biraz zor olacak. Tabii son defa misafirlerimle de meşgul olmak istiyorum. Onun için sizlerle daha önce rahat konuşayım diye aldım. Bundan da başka bir anlam çıkmasını istemem” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ YER AÇISINDAN ONUR DUYUYORUM”

7 yıl boyunca yoğun faaliyetler olduğunu, bunların hepsine de hep dönüşümlü olarak, arkadaşları götürmeye çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Neticede tabii ki 7 yıl bitmiş oldu. Demokrasinin tabii ki güzel tarafları; nasıl seçilince onur duyarsınız, devrederken de onur duymanız gerekir. Dolayısıyla o onuru duyuyorum gerçekten. Bunu Türkiye açısından, Türkiye’nin geldiği yer, Türkiye için duyuyorum. Böyle şerefli, onurlu büyük bir görevi Türk milleti bana verdiği için ve bütün milleti temsil ettiğim için bu onurlu görev benim için ve muhakkak ki herkes için şereflerin en üstüdür” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN BU SÜRE İÇERİSİNDE TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİME UĞRADI”

Bu göreve seçilirken bağımsız bir kişi olarak gelmediğini kaydederek, siyasetçi kimliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi de büyük bir mutluluk duyuyorum, partimiz ikinci Cumhurbaşkanını çıkartmış oldu. Bütün bu süre içerisinde Türkiye çok büyük değişime uğradı. Ben bu siyasi kimliğim belli olduğu için belki de seçiliş sürecimde de biliyorsunuz çok büyük sıkıntılar yaşandı; ne demokrasiye ne de hukuka yakışmayan sıkıntılar oldu. O zaman mecburen seçim kararı aldık ve seçimde halk aslında ilk Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini gösterdi. Seçimdeki yüksek oran bütün o yapılanlara da tepkiydi ve o zaman biz de direkt bundan sonra halk seçsin dedik ve işte halk da seçti. Büyük bir mutluluk içinde herkes sandığa gitti. Türkiye dediğim gibi çok değişti; tabii ki hepimizin eksikleri, fazlalıkları vardır, nihayette bütün bunları Türk halkı hep değerlendirecektir. Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde Anayasa’nın bana verdiği sorumluluk çerçevesi içerisinde siyasi kimliğimi doğrusu kenarda tuttum ve bütün partilere eşit olmaya çalıştım. Bütün milleti de kucaklamaya çalıştım, buranın kapısını da herkese de açtım biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettim ve ziyaret ettiğim illerde belki de ilk defa sadece valilere değil, tüm belediye başkanlarını hiçbir ayrım yapmadan Batman, Diyarbakır, Hakkâri, Edirne, Çanakkale, Isparta, Konya’da ve Trabzon’da, her yerde, hem de Türkiye’nin en zor dönemlerinde ziyaret ettim ve herkesin Türkiye’ye ait olduğunu da gösterdim.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI BİTTİKTEN SONRA PARTİME DÖNECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığının fiili olarak sona erdiğini ancak bu ayın 28’inde devir-teslim töreni yapana kadar resmî olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, “Cumhurbaşkanlığı bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim ve benim için tabii ki doğal olan şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna devam edecektir” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİ YAPMIŞ İNSANLAR HİZMETLERİNİ HER SAFHADA SUNARLAR”

Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının, “Parti kongresinde aday olacak mısınız?” şeklindeki bir sorusuna, “Cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ediyor, dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ederken burada kesmek isterim ben. Şu anda söyleyebileceğim en doğal olan, en tabii olan şeyi söyledim, gerçekten elimden geldiği kadar milletimize, devletimize hizmet ettim. Bundan sonra da şüphesiz ki Cumhurbaşkanlığı görevi yapmış insanlar bu hizmetlerini, devletlerine, milletlerine her safhada, çeşitli safhalarda sunarlar” şeklinde cevap verdi.

“HAYRÜNNİSA HANIM, CUMHURBAŞKANI EŞİ OLDUĞUNU ÇANKAYA’DAN ÖNCE TÜRKİYE DIŞINDA ANLADI”

Cumhurbaşkanı Gül, artılarıyla eksileriyle 7 yılın nasıl geçtiğine ilişkin soruya da, “Şüphesiz ki dedim zaten, artıları eksileri bu yedi yıl geçti. Bu yedi yıl içerisinde çok şey oldu. Ben ilk seçildiğimde nasıl seçildiğimi biliyorsunuz. Geçmişle o kadar çok uğraşmam ama geleceğe bakarım. Şüphesiz ki ben problemlerin aşılması yönünde davrandım. Buralarda nelerin ne olduğunu ilk günden hep bilirsiniz, hatırlarsınız. Hayrünnisa Hanım, Cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı, yani gördü. Bu kadarını söylemek isterim. Türkiye çok şeyleri aştı ama dediğim gibi geçmişe çok bakmamak lazım; geleceğe bakmak lazım, hep geleceği daha parlak yapmak için uğraşmak gerekir. Sıkıntılarla, problemlerle çok muhakkak ki karşılaştım ama bunları dediğim gibi sabırla aşmanın yolunu da gördüm. Onun için işte öyle oldu ki lafta bir Cumhurbaşkanı olmasın diye kampanya yürütenlerin bugün söylediklerini, yazdıklarını hepsini görüyorsunuz. Bundan tabii ki mutluluk duyuyorum. Onun için geçmiş, geçmişte kalmıştır, inşallah gelecek çok daha parlak olur” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, şu anda Abdullah Gül Başbakan olmasın diye kampanyalar olduğunun belirtilmesi üzerine, “Onlar ayrı konular, onların hiçbirine girmek istemem. Bunları herkes konuşur tartışır, benim muhakkak ki kendi fikirlerim vardır; onları konuşacağız, arkadaşlarımla da konuşurum onları” dedi.

İmzaladığı kanunlarla ilgili eleştirilere mesaj vermediğinin hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Söyleyeceklerimi söyledim” şeklinde cevap verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı