KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bugün İlk Defa Türkiye Halk Oylaması ile Cumhurbaşkanını Seçecek; Bunun Türkiye İçin Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum"

10.08.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Bugün İlk Defa Türkiye Halk Oylaması ile Cumhurbaşkanını Seçecek; Bunun Türkiye İçin Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum"

 

Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte Çankaya İlkokulu’nda Cumhurbaşkanı seçimi için oyunu kullandı. Çıkışta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, "12. Cumhurbaşkanı yarın belki de bugün geç vakitlerde belli olacak. Bütün arzum görüşüm ve tavsiyem cumhurbaşkanı olarak artık Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, oyunu kullandıktan sonra "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu ve oy kullandığı sınıfta bulunan AGİT gözlemcileriyle fotoğraf çektirdi.

 

 

"TÜRKİYE HALK OYLAMASI İLE İLK DEFA CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK"

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Değerli Basın Mensupları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olarak ve Cumhurbaşkanı sıfatımla son kez eşimle birlikte son kez oyumuzu kullandık önce hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hatırlayacaksınız 7 sene önce cumhurbaşkanlığı seçilme sürecimde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olunca o zaman bir anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hissetmiştik. Ve artık bundan sonra Cumhurbaşkanı direkt halk oyuyla seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumla halk tarafından bunun da böyle olması arzusunu gösterilince değişiklikler gerçekleştirildi. Bugün ilk defa Türkiye halk oylaması ile cumhurbaşkanını seçecek. Dolayısıyla 12. Cumhurbaşkanı yarın belki de bugün geç vakitlerde belli olacak. Bunun Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün arzum görüşüm ve tavsiyem cumhurbaşkanı olarak artık Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur. Bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum, bütün vatandaşlarıma da sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı