KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek’e Veda Ziyareti

04.08.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek’e Veda Ziyareti

 

Görev süresi 28 Ağustos’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a veda ziyaretinde bulundu.

 

 

TBMM’ye gelişinde askerî törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra TBMM Başkanı Çiçek’in makamına geçti ve TBMM Başkanı ile bir süre görüştü.

 

 

TBMM Başkanı Çiçek yaptığı açıklamada, Abdullah Gül’ün 11. Cumhurbaşkanı olarak önemli hizmetler yaptığını belirterek, “Ülkenin mutluluğu, refahı, demokrasinin güçlenmesi noktasında çok büyük katkı ve gayretleriniz oldu” dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün Türk siyasetinin görünen yüzünde ve perde arkasında önemli yol göstericilik yaptığını dile getiren TBMM Başkanı Çiçek, “Siyasi tarihi yazacaklar, sizinle ilgili ayrı sayfa açacaklar” dedi.

“SEÇİLDİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ONURLU ANI, ŞİMDİ GÖREVİM SONA ERERKEN DE YAŞIYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada TBMM’nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, halkın temsilcisi olan TBMM’de 7 yıl önce milletvekillerinin oylarıyla seçildiğini ve görev süresinin 28 Ağustos’ta dolacağını belirterek şunları söyledi: “Bu vesileyle sizin şahsınızda, milletin temsilcisi olarak değerli milletvekillerine sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Türkiye demokratik, hukukun üstün olduğu bir ülkedir. Demokrasinin en güzel taraflarından birisi de halkın iradesiyle seçimlerin gerçekleşmesi ve seçimler vasıtasıyla insanların, kurumların sorumluluk alması ve süreleri bittiğinde sorumluluklarının bitmesidir. Dolayısıyla ben de demokrasinin bu güzel anlarından birisini yaşıyorum. Nasıl seçildiğimde o onurlu anı yaşadıysam, şimdi de görevimin bitişinde de bunu yaşıyorum.”

 

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A VEDA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek’i ziyaretinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da veda ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Başbakanlık Merkez Binaya gelişinde Başbakan Erdoğan kapıda karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan bir süre görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı