KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Allah, Bu Mübarek Günler Hatırına İslam Dünyasına Huzur ve Barış Versin”

28.07.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Allah, Bu Mübarek Günler Hatırına İslam Dünyasına Huzur ve Barış Versin”

 

Bayram Namazını Sultanahmet Camisi’nde kılan ve namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklarla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, “Irak, Suriye ve Gazze gibi yerlerdeki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayram Namazını Sultanahmet Camisi’nde kıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Sultanahmet Camisi çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek küçüklerin gözlerinden öptüğünü söyledi.

“ACI ÇEKEN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül, “Çok şükür huzurlu bir bayram geçiriyoruz. Ama kardeşlerimizin huzur içerisinde olmadığını, hatta tam tersine büyük sıkıntı ve acılar çektiğini görünce de tabii ki bu mutluluğu içimizde tam hissedemiyoruz. Irak, Suriye, Filistin ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günler hatırına Cenab-ı Allah, bütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık versin, diye dualar ettik” dedi.

“MUSUL’DA ZORLA ALIKONAN KONSOLOSLUK GÖREVLİLERİMİZ İNŞALLAH AİLELERİNE KAVUŞACAK”

Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şüphesiz ki Musul’da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleri ile olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. Onların, bütün ailelerini ve yakınlarının hepsinin bayramını, üzüntülü bayramını tebrik ediyorum. Ama inşallah onlar da kazasız belasız ailelerine kavuşacaklardır. Hep bunun için uğraşıyoruz. Bir kez daha sizlerin, gazeteci arkadaşların ve herkesin bayramını tebrik ediyorum.”

MİNİBÜSÇÜ VE TAKSİCİLERLE BAYRAMLAŞMA

Sultanahmet Camisi'nden Tarabya Köşkü'ne hareket eden Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Yokuşu'nda kendisini bekleyen minibüsçü ve taksicilerin bayramını kutladı. Bir minibüsçünün ikram ettiği bayram çikolatasını alan Cumhurbaşkanı Gül, taksicilerin teklifi üzerine Tarabya taksi durağına geçerek, burada taksicilerle bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında, bir taksici de bir süre önce açılan 'Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi'ni gezdiğini ve beğendiğini söyledi.

Taksicilerle fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, ardından yakındaki bir çiçekçi ve otobüs durağındaki vatandaşlarla da bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tarabya Köşkü'ne geçti. Köşk girişinde kendisini bekleyen çocuklarla bayramlaştı, çocuklara çikolata ikram etti ve bayram harçlığı verdi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı