KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Törenlerine Katıldı

19.07.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Törenlerine Katıldı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Boğaz Şehitliği, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarında düzenlenen törenlere katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, törenlerin öncesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla ilk tören Boğaz Şehitliğinde yapıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun ve diğer ilgililerin anıta çelenk koymasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Cumhurbaşkanı Gül'ün, şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

 

 

DENKTAŞ VE KÜÇÜK'ÜN ANIT MEZARLARINDA GERÇEKLEŞEN TÖRENLER

İkinci tören, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarında gerçekleştirildi. Denktaş'ın kabrindeki törende, eşi Aydın Denktaş, kızları Değer ve Ender ile oğlu Serdar Denktaş da hazır bulundu. Denktaş'ın anıt mezarının ardından Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarında da tören düzenlendi.

Törenlere, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, KKTC'nin ikinci cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da katıldı.

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı