KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

04.07.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

 

İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül,  yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve Musul’da kaçırılan Türk şoförlerin serbest bırakılmasına ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi’ni açılışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Soru: “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün bir tespiti vardı. Kendisi, açıklamasında, eğer talep olursa, sizin Genel Başkanlığa aday olabileceğinizi söyledi. Ne diyeceksiniz?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Söyledim, şimdi bunların sırası değil. Seçim süreci içerisindeyiz. Ben en nihayetinde partinin kurucusuyum; tabii ki bunların günü geldiğinde, bunlar kendi aramızda hep beraber konuşacağımız konulardır.”

Soru: “Musul’da kaçırılan Türk şoförleri serbest bırakıldı. Konsolosluk görevlileri hakkında bir gelişme, ilerleme olabilir mi? Bu günlerde müjdeli haber gelebilir mi?”

“MUSUL’DA KAÇIRILAN TÜRK ŞOFÖRLER GAYET TİTİZ BİR ÇALIŞMA NETİCESİNDE KURTARILDI”

Cumhurbaşkanı Gül: “Şimdi tabi bunlar çok zor işler. Bir tarafta bir nevi zorla tutulan, rehin tutulan alıkonulan insanların hayatı ve onların sağ salim, zararsız bir şekilde getirilmesi çok önemli. Onun için bu çok sabır istiyor, titiz bir çalışma istiyor. Daha önce de çok sayıda bu tip olaylar oldu. Biliyorsunuz başka coğrafyalarda, Afganistan’dan  güney komşularımızdaki ülkelere kadar. Tabii ki çok sevindim. Gayet titiz bir çalışma neticesinde onlar kurtarıldı. İnşallah, Musul Başkonsolosumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi de bu şekilde sağ salim bitirmek için gayet kararlı ve titiz çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde hep beraber daha büyük sevinçler yaşarız.”

Soru: “Efendim, fotoğraflar 7 yılın özetiydi. Dolu dolu 7 yıl yaşadım der misiniz?”

“GÖNLÜM RAHAT BİR ŞEKİLDE BU 7 YILIN SONUNA GELMİŞ BULUNUYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül: “7 yıl, geçmişimize baktığımızda çok değil. Benden ayrı 10 tane Cumhurbaşkanımız var. Ben de 11. Cumhurbaşkanı olarak, çok dolu bir 7 yıl geçti tabii. Muhakkak ki tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. Benim Cumhurbaşkanı seçilme sürecim olağanüstü bir dönemdi. Ama şimdi 7 seneyi bitirdikten sonra da şöyle bir mutluluğum var; o zaman ‘Aman bu adam Cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların büyük bir kısmı, bugün gelebildikleri tek devlet kapısı, adeta hepsine dolayısıyla kucağımı açtım. Ve bugün o duyguların gittiğini görmekten tabii ki büyük bir memnuniyet duyuyorum. Nihayette bizler demokratik bir ülkenin seçilmiş insanlarıyız. Seçilmiş insanların süresi vardır. Bu süre içerisinde sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeleri beklenir. Süreler bittikten sonra da tabii ki bunu halk takdir eder. O açıdan gayet doğrusu gönlüm rahat bir şekilde, bu 7 yılın sonuna gelmiş vaziyetteyim. 28 Ağustos’ta, bildiğiniz gibi, Anayasa’ya göre görevim sona erecek. Yeni Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci başladı. Adayların hepsi işte bildiğiniz gibi artık belli oldu, resmî müracaatlar oldu. Şimdi artık Türkiye’ye yakışan, ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı sürecinin içinden hepimizin büyük bir başarıyla çıkmamızdır. Bu, Türkiye’nin muhakkak ki başarısı olacaktır.”

Soru: “Efendim, dün koltuğunuza aday bir isim, Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştünüz. Kendisi görüşmenin iyi geçtiğini, güzel geçtiğini bahsetti. Siz neler söylemek istersiniz?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Tabii ki bir Cumhurbaşkanı adayı, bir nezaket ziyareti yapmak isteyince, şüphesiz ki ben de kabul ettim. Zaten, Başbakan Erdoğan ile daha önce görüşmüştük biliyorsunuz. Kendisine başarılar diledim.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı