KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Cumhurbaşkanlığına Aday Olmayacağım"

29.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Cumhurbaşkanlığına Aday Olmayacağım"

 

88. Gazi Koşusu'nu izlemek üzere geldiği Veliefendi Hipodromu'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soru üzerine "Ben aday olmayacağım. Bunu 30 Mart mahalli seçimlerinden önce Tayyip Bey'e söylemiştim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yarışın ardından, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, çok heyecan verici bir koşu olduğunu ifade ederek, "Tebrik ediyorum tekrar. Hem atın sahibini hem jokeyi... Çok büyük de ilgi vardı. Gerçekten çok heyecan verdi. 1927'den beri kesintisiz devam ediyor olması, olağanüstü tabii ki. Hepimiz heyecanla takip ettik" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Bir basın mensubunun, "Bugün kritik bir görüşme var. Başbakan Erdoğan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam mı edecek Abdullah Gül, yoksa Başbakanlık için de adınız geçiyor?" sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, "Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de biz kendi aramızda konuşmuştuk Tayyip Bey'le, kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos'ta inşallah görev sürem bitecek benim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakanlık için durumun ne olacağının soran basın mensubuna da "Onları sonra kendi aramızda konuşacağımız konular" dedi. Aynı basın mensubunun "Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığı..." sorusunu da, "Ben şimdi bu kadar söylemiş olayım. Onlar artık önümüzde göreceğiz, işte duyulacak" diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bu akşam ki görüşmeden gelişme bekleyebilir miyiz?" yönündeki soru üzerine de "Konuşacağız tabii, istişare edeceğiz" dedi.

"Bugün size Başbakanlık için teklif gelirse, Başbakan Erdoğan tarafından" şeklindeki soruya cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, "Bunlar sonra konuşacağımız konular" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı