KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK Haziran Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

26.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK Haziran Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

MGK Haziran ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden eylemler ile bunlara karşı alınan ve alınması planlanan tedbirlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü bildirildi. Açıklamada ayrıca; çözüm sürecinde gelinen aşama, devlet içindeki illegal yapılanmalara yönelik olarak yürütülen adli ve idari işlemler ile Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği’nce yapılan yazılı açıklamada, halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden eylemler ile bunlara karşı alınan ve alınması planlanan tedbirlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü; çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği aktarılarak, bu kapsamda, terör örgütünce dağa kaçırılan çocukların durumu üzerinde önemle durulduğu, annelerin çabalarının takdirle karşılandığı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, devlet içindeki illegal yapılanmalara yönelik olarak yürütülen adli ve idari işlemler hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu da kaydedildi.

IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Irak’ta baş gösteren ve ülkenin geniş bir kısmını etkileyen olumsuz gelişmelerin, Türkmen soydaşlarımızın durumu da dâhil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alındığı, giderek mezhep temelli bir çatışma ortamına dönüşme eğilimi gösteren şiddet olaylarının bölgemize yansımalarının müzakere edildiği dile getirilen MGK bildirisinde; ülkenin toprak bütünlüğünün ve siyasal birliğinin korunması için Irak halkına desteğimizin devam edeceği vurgulandı. Bu ülkede tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve şoförlerimizin durumlarının gözden geçirildiği belirtildi.

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

Suriye’deki çatışma ortamının, ülkemizin ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik etkilerinin, Irak’taki gelişmelerle de bağlantılı olarak değerlendirildiği ifade edilen bildiride, son olarak, Türkiye Afrika askerî ilişkilerinin görüşüldüğü, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun Afrika seyri hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu kaydedildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı