KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çocukları Kaçırılan Diyarbakırlı Anneler Çankaya Köşkü'nde

24.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Çocukları Kaçırılan Diyarbakırlı Anneler Çankaya Köşkü'nde

 

Çocukları kaçırılan Diyarbakırlı anneleri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, “Nihayetinde hepsi bizim çocuklarımız. Çocuklarınızı sağ salim getirip sizlere teslim etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukları kaçırılan Diyarbakırlı anneleri Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Akan kanın durması, yeni şehit cenazelerinin gelmemesi, herkesin Türkiye’nin eşit vatandaşı olarak huzur içerisinde yaşaması için büyük gayret sarf edildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Aklı selimle, artık bu işler bitsin, kavga dövüş bitsin diye çok uğraşılıyor. İnşallah bunlar neticeye ulaşacaktır. Şundan siz bir kez daha emin olun ki -biraz önce siz söylediniz- tabii büyük bir sorumluluğu omuzumuza koydunuz, zaten bu sorumluluk omuzumuzda bizim” dedi.

 

 

"SİZLERİN ACISI BİZİM ACIMIZ"

Kendisinin Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesi temsil ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “İnanın hepinizin acısı, bizim acımız. Hepinizin acısı toplanıyor, buraya geliyor. Bu acılar uzun sürmesin diye ne gerekirse bunları yapmaya devam edeceğiz ve yapacağız. Bundan emin olun. Sizi bir kez daha tebrik ederim. Çünkü siz Türkiye’yi sarstınız. Şimdiye kadar çocuğu zorla götürülenler veya çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanlar; bunların annelerinin, babalarının meydana çıkıp da, 'ne olur şu çocuğumu getirin, bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz inanın ki, çok cesur davrandınız. Sizin bu davranışınız herkesin vicdanında çok büyük bir yer edindi. İnşallah şundan emin olun, bir kez daha söylüyorum: Ne gerekirse bunu yapmaya devam edeceğiz ve bu güzel çocuklarınızı, inşallah, oğullarınızı, kızlarınızı, kardeşlerinizi size sağ salim geri getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı