KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye'nin Batıya Açılan Kapıları: Tekirdağ-Kırklareli

18.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye'nin Batıya Açılan Kapıları: Tekirdağ-Kırklareli

 

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ ve Kırklareli ’ne iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk durağı olan Tekirdağ’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'ın, vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu, tarımın ve sanayinin çok geliştiği il olduğunu aktardı. Ziyaretinin ikinci gününde Kırklareli’ ne geçen ve şehrin ileri gelenleriyle öğle yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Gül, ardından, 5. Kolordu İstihkâm Alay Komutanlığı’nda Sancak Tevdi Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ ve Kırklareli gezisi ile 81 ili ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ ve Kırklareli ’ne iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Karşılama
Halka Hitap
Valilik Ziyareti
Soru - Cevap
Belediye Ziyareti
Namık Kemal Üniversitesi
Ticaret Borsası
Garnizon
Akşam Yemeği

 

Tekirdağ’a gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Ali Yerlikaya, İl Milletvekilleri, 5. Kolordu Komutanı Korg. Tahir Bekiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valiliğe gelişinde vatandaşları selamlayan ve onlarla tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül'e iki çocuk tarafından çiçek verildi. Burada kendisine yoğun ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına sıcak havada kendisine gösterilen sevgi ve muhabbetten dolayı teşekkür ederek başladı.

 

 

VATAN ŞAİRİ NAMIK KEMAL’İN MEMLEKETİ TEKİRDAĞ

Cumhurbaşkanı Gül daha önce başka vesilelerle Tekirdağ'a çok geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak gelmesinin bugüne nasip olduğunu dile getirerek, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki, Trakya'daki büyük kenti olduğunu söyledi. Bu tarihî vilayette vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'ın, vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu, tarımın, sanayinin, ticaretin çok geliştiği il olduğunu aktardı.

 

 

“IRAK'TA OLUP BİTENLER BİR İÇ SAVAŞ, MEZHEP SAVAŞI GÖRÜNTÜSÜ VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin başının huzurlu, saygılı, mutlu, karşılıklı sevgi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınma olduğunu belirterek, "Maalesef komşumuz Irak'ta olup bitenler bir iç savaş, mezhep savaşı gibi görüntü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun, komşu ülkelerde barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Musul'daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde. Bütün ilgililer gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye'ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Ayrıca Türkiye, iki ateş arasında kalan Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Onları geçmişte de yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız ve gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır " dedi.

“TEKİRDAĞ’IN ASIRLARA DAYANAN BİR TARİHİ VARDIR”

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra valiliğe geçerek açıklamalarda bulundu. Tekirdağ’ın sanayii, tarım, lojistik, ulaştırmada ilin çok ötesinde, Türkiye ile ilgili bir faaliyet ve dinamizmi olduğunu, beş tane sanayii ve ticaret odası, dört tane sanayii ve organize bölgesi, bir tane Avrupa Serbest Bölgesi bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Sanayide Türkiye’nin en büyük üretim firmaları burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyorlar. Eminim ki vergilerini de burada ödüyorlardır. Ayrıca tarımda ürettikleriniz Türkiye’yi besliyor, buğdayda, ayçiçeğinde burası öndedir” dedi.

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET

Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek belediye binasına geçen Cumhurbaşkanı Gül, yürüyüşü sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı ve sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın kısa bir süre önce büyükşehir belediyesi olduğuna işaret ederek, böylece belediye başkanının sorumluluğunda sadece vilayet merkezinin değil, şehir merkezi kadar büyük olan ilçelerin de bulunduğunu söyledi.

“ŞEHİRLERİN ESAS EMANETÇİLERİ BELEDİYE BAŞKANLARIDIR”

İllerde sadece valileri değil, belediye başkanlarını da ziyaret ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlarının valilerden farklı olarak şehirde doğan, büyüyen, eşi dostu akrabası orada olan insanlar olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, "Şehirlerin esas emanetçileri belediye başkanlarıdır. Şehri uzun vadede yaşanabilir yapmak da yaşanamaz hale getirmek de belediye başkanlarının politikalarıyla ilgilidir" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite’ye gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer ilgililer karşıladı.

Burada yaptığı açıklamada, üniversitede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, 2006 yılında kurulan üniversitenin bu kadar büyümesinin ve gelişmesinin, öğrenciler ve akademisyenler açısından takdire şayan olduğunu söyledi.

 

 

ÖĞRENCİLERİN YETİŞTİRİLME KRİTERLERİ

Bu binalarda iyi eğitim verilip verilmediğinin önemli olduğunu, bu yüzden öğretim üyelerinin üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ne gerekirse devlet imkânı sunuyor. Sizden de tek beklentimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. Mezun olduklarında sadece devlette değil özel sektörde, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada iş yapabilir bilgi, birikimi ve özgüveni onlara vermektir. Ümit ediyorum ki Namık Kemal Üniversitesi'nde de bu yönde gidiyordur çalışmalar" dedi.

TEKİRDAĞ’DA YATIRIMI BULUNAN İŞADAMLARI İLE ÖĞLE YEMEĞİ

Ziyareti öncesinde ise Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binasında Tekirdağ’da yatırımı bulunan işadamları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 2004-2007 yılları arasında Sırbistan-Karadağ Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Vuk Draskovic’i kabul etti. Kabul sırasında Draskovic, Cumhurbaşkanı Gül’e “İmparatorlar Yolu” adlı kitabını hediye etti.

TEKİRDAĞ TİCARET BORSASI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül üniversite ziyaretinin ardından Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 Yılı İlk Ürün Alım Töreni’ne katıldı. Tekirdağ Ticaret Borsası’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ve Borsa Meclis Başkanı Bahattin Atıcılar karşıladı. Başkan Sarı’nın takdim konuşmasının ardından alım işlemine geçildi. Açık artırma usulü yapılan satışta, Tekirdağ Zafer Mahallesi'nden gelen Golia cinsi buğday örnekleri, Cumhurbaşkanı Gül ile beraberindekilere sunuldu. Açık artırmaya katılan Cumhurbaşkanı Gül, tonuna 900 lira vererek, 7 ton buğdayı satın aldı. Böylece sezonun ilk ürün satışı gerçekleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra buğdayın üreticisi Ali Arabacı'ya ilk mahsul ödülü olarak Reşat altını hediye etti. Yaptığı kısa konuşmada "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "Hepiniz emeğinizin, gayretinizin, hepsinin karşılığını inşallah en güzel şekilde alın. Tekrar hayırlı olsun, kendinize, ailenize, bütün alanlar da satanlar da helal bir şekilde kazanç sağlasın" dedi.

 

 

8. MEKANİZE PİYADE TUGAY VE GARNİZON KOMUTANLIĞI

Ticaret Borsası’nın ardından 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Garnizon Komutanı Tuğg. Halil Erkek tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, Garnizonu ziyaretinin ardından bahçede fidan dikti.

 

 

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİYLE AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, akşam ise Vali Ali Yerlikaya’nın onuruna verdiği yemeğe katıldı. Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, salona girdiğinde herkesin elini sıkmak istediğini, bunun mümkün olmadığını ancak herkes adına şehit aileleri ve gazilerle el sıkıştığını söyledi. Geldiği andan itibaren Tekirdağ'da vatandaşların çok samimi sevgisini ve muhabbetini gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'dan sabah geniş bir şekilde brifing aldığını, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettiğini anlattı.

 

 

“TEKİRDAĞ TRAKYA'DAKİ TEK BÜYÜKŞEHİRDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'ın Trakya'daki tek büyükşehir olduğunu hatırlatarak, "Yeni büyükşehir oldu. Hayırlı olsun hepimize" dedi. Belediyede şehirle ilgili, daha sonra Namık Kemal Üniversitesi’nde üniversiteyle ilgili bilgi aldığını, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisine yeni yapılan büyük hastaneyle ilgili bilgi verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversitenin sadece öğrenci sayısından değil, Avrupa'nın gerekli gördüğü kalite belgelerini aldığını gördüm. Buna da çok sevindim. Çünkü gittiğim bütün illerde üniversiteleri hep ziyaret ettiğimde 'Devlet olarak biz size büyük imkânları veriyoruz ama içinde siz ne yapıyorsunuz bunu tam bilmiyorum. Size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştiriyor musunuz, yetiştirmiyor musunuz? Bunu takip edeceğiz' derim" dedi.

 

Halka Hitap
Valilik Ziyareti
Soru - Cevap
Belediye Ziyareti
Kırklareli Üniversitesi
Öğle Yemeği
Sancak Tevdi Töreni
81 İl Ziyareti

 

CUMHURBAŞKANI GÜL KIRKLARELİ’NDE

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak ertesi gün Kırklareli'ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Vali Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, valilik önünde yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen yoğun ilgi ve sevgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, Kırklareli’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli’nin ülkemizin en güzel illerinden birisi, güzel bir Rumeli şehri, doğal güzellikleriyle, ormanlarıyla, tabiatıyla çevresiyle sadece vatandaşlarımızın değil, yabancıların da görmek istedikleri güzel bir şehrimiz olduğunu anlattı.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ÖTESİNE TAŞIMAK İÇİN ELBİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Kırklareli’nin, ülkenin kıymetini bilmeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “Birbirimizi seveceğiz, birbirimizi sayacağız, birbirimizin kıymetini bileceğiz ve ülkemizi Türkiye’yi daha mutlu yapmak için, Türkiye’yi en gelişmiş ülkelerin daha da ötesine taşımak için elbirliği ile gece gündüz hepimiz çalışacağız. Burası çok huzurlu bir şehrimiz, herkesin birbiri ile dostluğu, arkadaşlığı, komşuluğu güçlü. Bunun böyle devam etmesini arzu ediyorum ve geleceğin çok daha iyi olacağını, geleceğin hepimize, çocuklarımıza daha çok güzellikler getireceğinden emin olmanızı istiyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CAM FABRİKALARI, İLAÇ FABRİKALARI KIRKLARELİ’NİN KIYMETİNİ ARTIRMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Gül valilikte yaptığı açıklamada ise, Kırklareli’ne ziyaret gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bütün illere yaptığım ziyaretlerde nihayetinde Cumhurbaşkanları bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını temsil ettiği için her zaman bir heyecan olur. Burada da bu heyecanı gördüm. Uzun yıllardan sonra buraya bir cumhurbaşkanı ziyareti olması, gördüğüm kadarıyla yoğun bir ilgi çekiyor. Daha önce çeşitli vesilelerle geldiğim bu güzel ilinize Cumhurbaşkanı olarak ziyaret gerçekleştirirken önce tabii ki vilayeti ziyaret ediyorum. Sonra belediye başkanınızı belediyede ziyaret edeceğim. Sonra üniversiteyi ziyaret edeceğim. Burada ayrıca bir sancak merasimimiz olacak, bu vesile ile Genelkurmay Başkanımız, Kara Kuvvetleri Komutanımız onlar da gelecekler dolayısıyla Kırklareli’nde bugün olağandışı bir günü hep beraber yaşayacağız” dedi.

 

 

BELEDİYE ZİYARETİ

Valilikten belediye binasına yürüyerek geçen Cumhurbaşkanı Gül, yolda kendisine sevgi gösteren vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının şehrin gerçek sahipleri olduğunu kaydetti.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARININ ŞEHİRLERDEKİ ROLÜ

Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlarının, takip ettikleri imar politikalarıyla şehirlerin geleceğini, ya aydınlık ve çok güzel yapabileceğini, ya da güzel iş yapmak için acelecilikten 10-20 yıl sonra şehri yaşanamaz hale getirebileceklerini, bu yüzden belediye başkanlıklarını somut iş yapılan yer olarak gördüğünü kaydederek, "Belediye başkanlıklarını, şehirlerine, insanların en büyük hizmeti yaptıkları makam ve imkân olarak görürüm" dedi.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Türkiye'nin her ilinde üniversite olmasıyla övündüklerini ifade ederek, Kırklareli Üniversitesi'nin 6 yıllık bir üniversite olarak hâlâ kuruluş aşamasında bulunduğunu, kısa süre içerisinde kampüsünün tamamlanacağını umduğunu dile getirdi.

 

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİYLE ÖĞLE YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli’nde il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül yemek öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak Kırklareli’ne ilk kez geldiğini belirterek, gelişinin heyecanını şehrin yaşadığını görmekten de büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Tüm konuklar adına şehit yakınları ve gazilerin elini sıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Hepinize bir kez daha sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

“CUMHURBAŞKANI BÜTÜN MİLLETİ TEMSİL EDER VE ÜLKENİN BİRLİĞİNİN, BERABERLİĞİNİN SEMBOLÜDÜR”

Cumhurbaşkanı olarak görevine başladığında bütün illeri ziyaret temek istediğini söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Çünkü gördüm ki bazı illerimize, 40 seneden fazla Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmemiş. Sizler de biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı bütün milleti, Türk milletini temsil eder ve ülkenin birliğinin, beraberliğinin sembolüdür. Bu anlamda Cumhurbaşkanı ziyaretlerinin önemli olduğuna inanıyordum, gidince de öyle olduğunu gördüm. Önce doğudan başladım, Van’dan, Diyarbakır’dan, Şırnak’tan en zor dönemlerde. Sonra diğer bütün illerimizi de dolaştım. Kırklareli ve Tekirdağ’a daha önce gelmeyi planlamıştık ama bazı sebeplerden dolayı ertelemek durumunda kaldık ve bugün Kırklareli’ne ziyaret ettiğim 81. il olarak gelmiş olduk” dedi.

“KIRKLARELİ TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ SANAYİ KURULUŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli’nin Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yaptığını, tarımın güçlü olduğunu, bunun ötesinde de çok güzel doğal zenginliklere sahip olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “İnanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha iyi olacak, çok daha güçlü olacak. Halkımız çok daha müreffeh olacak, çok daha zengin olacak, Kırklareli de muhakkak bunun içinden kendine düşen payı alacak ve Kırklareli’nin de geleceği her bakımdan güzel olacak.”

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL, 81 İLİ ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanı Gül, yemekten önce ise, bütün illeri ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olması sebebiyle kendisi için hazırlatılan dev Türkiye haritasını imzaladı. Üzerinde, "81 ilin tamamını ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı. 11 Eylül 2007 tarihinde Van ile başlayan Türkiye yolculuğu, 18 Haziran 2014 Kırklareli ile tamamlandı" yazısının bulunduğu haritadaki illerin üzerinde Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaret ettiği tarihler, İstanbul ve Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül, haritada başkent Ankara'nın üzerine imza attı. Cumhurbaşkanı Gül'e, 39 numaralı Kırklarelispor forması hediye edildi.

5. KOLORDU İSTİHKÂM ALAY KOMUTANLIĞI’NDA SANCAK TEVDİ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 5'inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı'na sancak verdi.

Komutanlığın Pınarhisar'da bulunan Albay Suat Karadağ Kışlası'ndaki "sancak verme töreni"nin gerçekleştiği alana gelen Cumhurbaşkanı Gül, askerleri selamladı.

Sancağın platforma gelmesiyle başlayan törende İstiklal Marşı söylendi. Alay tarihçesinin ve Alay Komutanı İstihkam Albay Fikri Kayhan Akın'ın öz geçmişinin okunduğu törende, Cumhurbaşkanı Gül, Akın'a alay sancağını tevdi etti.

 

 

“BU SANCAK, YÜCE TÜRK MİLLETİNİN ALAYINIZIN ŞEREFİNE EMANET ETTİĞİ KUTSAL BİR VARLIKTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, sancağı tevdi ederken şunları kaydetti: “Size ve İstihkam Alayı'nın mensuplarına kutsal bir emaneti, alay sancağını tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak, yüce Türk milletinin alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu sancağı şimdi teslim aldığınız gibi, sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

İstihkam Albay Akın, sancağı aldıktan sonra "teslim andı" içti ve sancağı öperek başına koydu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün sancağın ilk teslim tutanağını onaylaması sonrası sancak yerine alındı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile çok sayıda askeri yetkili ve davetli katıldı.

Kırklareli temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a geçti.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı