KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, 5. Kolordu İstihkâm Alay Komutanlığı’nda Sancak Tevdi Töreni’ne Katıldı

18.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, 5. Kolordu İstihkâm Alay Komutanlığı’nda Sancak Tevdi Töreni’ne Katıldı

 

Cumhurbaşkanı  Gül, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 5'inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı'na sancak verdi.

5. Kolordu İstihkâm Alay Komutanlığı Şht. Alb. Suat Karlıdağ Kışlası’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül, 5. Kolordu Komutanı Korg. Tahir Bekiroğlu ve Kolordu İstihkam Alay Komutanı İs.Alb. Fikri Kayhan Akın tarafından törenle karşılandı. Törenin ardından karargâh binası girişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar ve 1. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş karşıladı.

Karşılama töreninin ardından karargâh binasında bulunan Şeref Salonu’na geçen Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı

 

 

“BU SANCAK, YÜCE TÜRK MİLLETİ’NİN ALAYINIZIN ŞEREFİNE EMANET ETTİĞİ KUTSAL BİR VARLIKTIR”

Tören sırasında Alay tarihçesi ve Alay Komutanı’nın özgeçmişi okundu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül, “Albay Akın, size ve Alay’ın mensuplarına kutsal bir emaneti, Alay Sancağını tevcih etmek üzere aranızdayım. Bu Sancak, Yüce Türk Milleti’nin Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu Sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şeref timsalidir. Türk Ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde Sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu Sancağı şimdi teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi ve Alay Sancağını tevdi etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Sancak Defterini imzalaması ve tören geçişinden sonra program sona erdi.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile çok sayıda askeri yetkili ve davetli katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı