KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkiye’nin Her Bir Parçası, Her Bir Köşesi Bize Aittir ve Türkiye Hepimizin Ortak Ülkesidir”

18.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye’nin Her Bir Parçası, Her Bir Köşesi Bize Aittir ve Türkiye Hepimizin Ortak Ülkesidir”

 

Kırklareli’nde il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, “Kırklareli’nde nasıl küçük bir Rumeli şehri havası varsa, bütün kültürü ve sosyolojik yapısıyla bunu gösteriyorsa, Diyarbakır’ın ayrı bir havası var, Trabzon’un başka bir gerçeği var. Orta Anadolu’nun, Kayseri’nin, Sivas’ın, Konya’nın ayrı, Adana’ya giderseniz Adana’nın farklı bir havası var. Bütün bunlar bizim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül yemek öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak Kırklareli’ne ilk kez geldiğini belirterek, gelişinin heyecanını şehrin yaşadığını görmekten de büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tüm konuklar adına şehit yakınları ve gazilerin elini sıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Hepinize bir kez daha sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde ilk olarak Valilikte Vali Mustafa Yaman’dan il ile ilgili geniş bilgi aldığını, ardından Belediye’yi ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgi aldığını, sonra da Üniversite’yi ziyaret ettiğini, Üniversite’nin geleceğinin ne kadar güzel olacağını gördüğünü ve tavsiyelerini paylaştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, öğleden sonra da ildeki alaya törenle sancak vereceğini ifade etti.

“CUMHURBAŞKANI BÜTÜN MİLLETİ TEMSİL EDER VE ÜLKENİN BİRLİĞİNİN, BERABERLİĞİNİN SEMBOLÜDÜR”

Cumhurbaşkanı olarak görevine başladığında bütün illeri ziyaret temek istediğini söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Çünkü gördüm ki bazı illerimize, 40 seneden fazla Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmemiş. Sizler de biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı bütün milleti, Türk milletini temsil eder ve ülkenin birliğinin, beraberliğinin sembolüdür. Bu anlamda Cumhurbaşkanı ziyaretlerinin önemli olduğuna inanıyordum, gidince de öyle olduğunu gördüm. Önce doğudan başladım, Van’dan, Diyarbakır’dan, Şırnak’tan en zor dönemlerde. Sonra diğer bütün illerimizi de dolaştım. Kırklareli ve Tekirdağ’a daha önce gelmeyi planlamıştık ama bazı sebeplerden dolayı ertelemek durumunda kaldık ve bugün Kırklareli’ne ziyaret ettiğim 81. il olarak gelmiş olduk” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER TARAFI BİRBİRİNDEN GÜZELDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her tarafının birbirinden güzel olduğunu, ayrı özellikleri bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırklareli’nde nasıl küçük Rumeli bir şehri havası varsa, bütün kültürü ve sosyolojik yapısıyla bunu gösteriyorsa, Diyarbakır’ın ayrı bir havası var, Trabzon’un başka bir gerçeği var. Orta Anadolu’nun,  Kayseri’nin, Sivas’ın, Konya’nın ayrı, Adana’ya giderseniz Adana’nın farklı bir havası var. Bütün bunlar bizim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan istediği yerde yaşayabilir, istediği yerde iş kurabilir ve istediği yerde de hayatını geçirebilir. Türkiye’nin her bir parçası, her bir köşesi hepimize aittir ve Türkiye hepimizin ortak ülkesidir. Şüphesiz ki bayrağımız da hepimizin ortak bayrağıdır ve hepimizin sembolüdür. Bu anlayış içerisinde bakarsak, bu çoğulculuğu, bu farklılıkları zenginlik gibi görürüz. Ama eğer ayrışmaya kalkarsak, ‘bunların hepsi ayrı ayrı’ deriz. O zaman ayrışmanın sonu olmaz, ufacık bir köyde yukarı mahalle, küçük mahalle diye de insanlar ayrışır. Onun için bütün Türkiye’nin bu farklılıklarını zenginlik gibi görmeli, büyük bir çoğulculuk, büyük bir çeşitlilik içinde bir olduğumuzu gösterebilmeliyiz. Bu şehirde böyle bir havayı görmekten büyük bir memnuniyet duydum. Herkesin birbiriyle ne kadar çok dost olduğunu, farklı siyasi partiler, farklı görüşler bunlar demokrasinin gereği, ama yeri geldiğinde herkesin birbirinin komşusu, arkadaşı, yeri geldiğinde akrabası, yeri geldiğinde bu ülkenin eşit vatandaşları olduğunun bilincini gördüm. Bundan büyük bir memnuniyet duydum.”

“KIRKLARELİ TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ SANAYİ KURULUŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli’nin Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yaptığını, tarımın güçlü olduğunu, bunun ötesinde de çok güzel doğal zenginliklere sahip olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “İnanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha iyi olacak, çok daha güçlü olacak. Halkımız çok daha müreffeh olacak, çok daha zengin olacak, Kırklareli de muhakkak bunun içinden kendine düşen payı alacak ve Kırklareli’nin de geleceği her bakımdan güzel olacak.”

CUMHURBAŞKANI GÜL, 81 İLİ ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanı Gül, bütün illeri gezen ilk cumhurbaşkanı olması sebebiyle kendisi için hazırlatılan dev Türkiye haritasını imzaladı.

Üzerinde, "81 ilin tamamını ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı. 11 Eylül 2007 tarihinde Van ile başlayan Türkiye yolculuğu, 18 Haziran 2014 Kırklareli ile tamamlandı" yazısının bulunduğu haritadaki illerin üzerinde Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaret ettiği tarihler, İstanbul ve Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül, haritada başkent Ankara'nın üzerine imza attı. Cumhurbaşkanı Gül'e, 39 numaralı Kırklarelispor forması hediye edildi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı