KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Binalar Yapılabilir Ama İçerisindeki Kaliteyi Tutturmak Her Şeyden Önemlidir”

18.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Binalar Yapılabilir Ama İçerisindeki Kaliteyi Tutturmak Her Şeyden Önemlidir”

 

Kırklareli Üniversitesi'ni ziyaret ederek, üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, “Bütün alt yapı şartları, imkânları hazırken öğretim üyelerinin de büyük bir gayret içerisinde çocuklarımızı yetiştireceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında Türkiye'nin her ilinde üniversite olmasıyla övündüklerini ifade ederek, Kırklareli Üniversitesi'nin 6 yıllık bir üniversite olarak hâlâ kuruluş aşamasında bulunduğunu, kısa süre içerisinde kampüsünün tamamlanacağını umduğunu dile getirdi.

ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ

Üniversite yönetiminin, eğitim kalitesini en iyi şekilde gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığını düşündüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Gül, "Binalar yapılabilir ama içerisindeki kaliteyi tutturmak her şeyden önemlidir. Eğer çok güzel, saray gibi binalarda eğitimin kalitesi iyi değilse 'O zaman barakalarda eğitim yapsaydınız da iyi, kaliteli eğitim verseydiniz' deriz. Bütün üniversitelerde dikkati çektiğim husus budur. Herkesin yarışarak öğrendiği bir üniversite yapmak, çocukların gönül rahatlığı okuyabildiği, mezun olduktan sonra iyi bir formasyon alındığına inandığı, gerek devlet sektöründe gerekse özel sektörde çalışırken öz güvenlerini en üst derecede hissedebileceği şekilde mezun olması için size çok iş düşüyor. Devlet, üniversitelerin iyi olması için her türlü imkânı veriyor ama size teslim ettikleri çocukların hayata atıldıklarında başarılı olmaları için siz de elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Gezdiğim üniversiteler içerisinde çok başarı olanlar var, başarısı tatmin etmeyenler var. Buralar Türkiye'nin güzel yerleri. Öğretim üyeleri rahatlıkla gelebilir buralara. Huzur içerisinde eğitim-öğretimin devam edebileceği illerimizin önünde geliyor buralar. Bütün alt yapı şartları, imkânları hazırken öğretim üyelerinin de büyük bir gayret içerisinde çocuklarımızı yetiştireceğine inanıyorum" dedi.

Rektör Aykaç da yaptığı açıklamada, üniversiteyi her alanda geliştirmek için gayret gösterdiklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı