KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Namık Kemal Üniversitesi'nde

17.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Namık Kemal Üniversitesi'nde

 

Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti öncesinde ise Tekirdağ’da yatırımı bulunan işadamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Üniversite’ye gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer ilgililer karşıladı.

Burada yaptığı açıklamada, üniversitede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, 2006 yılında kurulan üniversitenin bu kadar büyümesinin ve gelişmesinin, öğrenciler ve akademisyenler açısından takdire şayan olduğunu söyledi.

 

 

“ÜNİVERSİTELER EĞİTİM KALİTESİYLE ÖVÜNMELİ”

YÖK Başkanı Çetinsaya'nın yolda kendisine üniversiteyle ilgili bilgi verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bunu her zaman söylediğini, üniversiteden mezun olanların diplomasını gururla taşıyabilmeleri gerektiğini kaydederek, bunun, öğrencinin üniversite tarafından bilgi ve tecrübeyle donatılmasına bağlı olduğunu anlattı. "Devlet her türlü maddi imkânı tanıyor. Üniversite kurulsun diye şehrin siyasetçileri, ileri gelenleri, iş adamları, eşrafı ne kadar çok uğraşmıştır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, devletin de katkılarıyla kısa sürede bu muazzam binaların yapıldığını belirtti.

ÖĞRENCİLERİN YETİŞTİRİLME KRİTERLERİ

Bu binalarda iyi eğitim verilip verilmediğinin önemli olduğunu, bu yüzden öğretim üyelerinin üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ne gerekirse devlet imkânı sunuyor. Sizden de tek beklentimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. Mezun olduklarında sadece devlette değil özel sektörde, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada iş yapabilir bilgi, birikimi ve özgüveni onlara vermektir. Ümit ediyorum ki Namık Kemal Üniversitesi'nde de bu yönde gidiyordur çalışmalar" dedi.

TEKİRDAĞ’DA YATIRIMI BULUNAN İŞADAMLARI İLE ÖĞLE YEMEĞİ

Ziyareti öncesinde ise Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binasında Tekirdağ’da yatırımı bulunan işadamları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 2004-2007 yılları arasında Sırbistan-Karadağ Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Vuk Draskovic’i kabul etti. Kabul sırasında Draskovic, Cumhurbaşkanı Gül’e “İmparatorlar Yolu” adlı kitabını hediye etti.

TEKİRDAĞ TİCARET BORSASI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül üniversite ziyaretinin ardından Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 Yılı İlk Ürün Alım Töreni’ne katıldı.

 

 

Tekirdağ Ticaret Borsası’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ve Borsa Meclis Başkanı Bahattin Atıcılar karşıladı. Başkan Sarı’nın takdim konuşmasının ardından alım işlemine geçildi.

Açık artırma usulü yapılan satışta, Tekirdağ Zafer Mahallesi'nden gelen Golia cinsi buğday örnekleri, Cumhurbaşkanı Gül ile beraberindekilere sunuldu. Açık artırmaya katılan Cumhurbaşkanı Gül, tonuna 900 lira vererek, 7 ton buğdayı satın aldı. Böylece sezonun ilk ürün satışı gerçekleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra buğdayın üreticisi Ali Arabacı'ya ilk mahsul ödülü olarak Reşat altını hediye etti. Yaptığı kısa konuşmada "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "Hepiniz emeğinizin, gayretinizin, hepsinin karşılığını inşallah en güzel şekilde alın. Tekrar hayırlı olsun, kendinize, ailenize, bütün alanlar da satanlar da helal bir şekilde kazanç sağlasın" dedi.

TEKİRDAĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI: “88 YILLIK TARİHİNDE BORSAMIZA GELEN İLK CUMHURBAŞKANISINIZ”

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı da Cumhurbaşkanı Gül'e "88 yaşında bir borsadasınız. Tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı buraya geliyor. Bizi onurlandırdığınız, davetimizi kırmadığınız için sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

 

 

Ticaret Borsası’nın ardından 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Garnizon Komutanı Tuğg. Halil Erkek tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, Garnizonu ziyaretinin ardından bahçede fidan dikti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı