KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Belediyesi’ni Ziyaret Etti

17.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Belediyesi’ni Ziyaret Etti

 

Tekirdağ ziyaretinde valiliğin ardından belediye başkanlığına geçen Cumhurbaşkanı Gül, “Şehirlerin esas emanetçileri belediye başkanlarıdır. Şehri uzun vadede yaşanabilir yapmak da yaşanamaz hale getirmek de belediye başkanlarının politikalarıyla ilgilidir” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek belediye binasına geçen Cumhurbaşkanı Gül, yürüyüşü sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı ve sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın kısa bir süre önce büyükşehir belediyesi olduğuna işaret ederek, böylece belediye başkanının sorumluluğunda sadece vilayet merkezinin değil, şehir merkezi kadar büyük olan ilçelerin de bulunduğunu söyledi.

“ŞEHİRLERİN ESAS EMANETÇİLERİ BELEDİYE BAŞKANLARIDIR”

İllerde sadece valileri değil, belediye başkanlarını da ziyaret ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlarının valilerden farklı olarak şehirde doğan, büyüyen, eşi dostu akrabası orada olan insanlar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Şehirlerin esas emanetçileri belediye başkanlarıdır. Şehri uzun vadede yaşanabilir yapmak da yaşanamaz hale getirmek de belediye başkanlarının politikalarıyla ilgilidir" dedi.

PLANLAMANIN ÖNEMİ

Özellikle sanayi ve tarım şehri Tekirdağ'da planlamayı iyi yapmak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül,  iyi planlamaların yapılmaması halinde imar kargaşası ve trafik sorunlarının ortaya çıkacağını kaydederek, şehri daha cazip hale getirmenin ve daha yaşanılabilir kılmanın belediye başkanlarının gelecekle ilgili vizyonlarına bağlı olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Albayrak'tan yerel birimlerle iyi koordineli olunması, ekibini profesyonel ve teknik kişilerden seçmesini talep etti.

Ziyaret sırasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhurbaşkanı Gül’e çalışmaları hakkında bilgi sundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı