KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“İki Ateş Arasında Kalan Türkmen Kardeşlerimizin Her Zaman Yanında Olacağız”

17.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“İki Ateş Arasında Kalan Türkmen Kardeşlerimizin Her Zaman Yanında Olacağız”

 

Tekirdağ’da valilik önünde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ta son günlerde yaşananların mezhep savaşı görüntüsü verdiğini ve bu durumun çok üzüntü verici olduğunu belirterek, “Musul'daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’ı ziyaret ediyor.

Valiliğe gelişinde vatandaşları selamlayan ve onlarla tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül'e iki çocuk tarafından çiçek verildi.

Burada kendisine yoğun ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına         sıcak havada kendisine gösterilen sevgi ve muhabbetten dolayı teşekkür ederek başladı.

VATAN ŞAİRİ NAMIK KEMAL’İN MEMLEKETİ TEKİRDAĞ

Cumhurbaşkanı Gül daha önce başka vesilelerle Tekirdağ'a çok geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak gelmesinin bugüne nasip olduğunu dile getirerek, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki, Trakya'daki büyük kenti olduğunu söyledi. Bu tarihî vilayette vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'ın, vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu, tarımın, sanayinin, ticaretin çok geliştiği il olduğunu aktardı.

Buradaki bereketli topraklarda yetişen ayçiçeği, buğday gibi ürünlerin bütün Türkiye'yi beslediğini, şehrin sanayisinin Marmara'nın en ilerideki illerinden biri olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül Tekirdağ'ın, Türkiye için tren yolları, kara yolları gibi birçok önemleri, değerleri, kıymetleri bünyesinde topladığını anlattı.

“ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM”

Cumhurbaşkanı Gül, şehirlerin kıymetini herkesin bilmesini gerektiğini vurgulayarak, memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başlarına neler geldiğinin görüldüğünü, çevrede olup bitenlerin televizyonlarda acı çekilerek izlendiğini ifade etti.

Bütün Orta Doğu'da, son dönemde Irak ve Suriye'de olup bitenleri büyük bir üzüntüyle izlediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Onun için, şehrimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, memleketimizin, Türkiye’mizin kıymetini hepimiz bilelim ve vatandaşlar olarak hepimiz birbirimize sevgi, muhabbet ve saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim" dedi.

HUZUR, İSTİKRAR VE FARKLI DÜŞÜNCEYE SAYGININ ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkede farklı farklı görüş ve düşünceler olabileceğini ancak çoğulculuk içinde birliği sağlayabilmek gerektiğini aksi takdirde kargaşa çıkacağını kaydederek, bugün Türkiye'de huzur, istikrar ve vatandaşların birbirine saygısı olduğu için büyük kalkınma hamleleri, ekonomik başarılar gerçekleştirildiğini, devletin hizmetinin halkın ayağına gittiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül "Tabii ki Türk Milleti her türlü hizmete layıktır, sizlerin daha çok büyük beklentileriniz vardır. Bunların hepsini yerine getirmek, devletin de milletin de hepimizin görevidir" dedi.

“IRAK'TA OLUP BİTENLER BİR İÇ SAVAŞ, MEZHEP SAVAŞI GÖRÜNTÜSÜ VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin başının huzurlu, saygılı, mutlu, karşılıklı sevgi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınma olduğunu belirterek, "Maalesef komşumuz Irak'ta olup bitenler bir iç savaş, mezhep savaşı gibi görüntü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun, komşu ülkelerde barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Musul'daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde. Bütün ilgililer gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye'ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Ayrıca Türkiye, iki ateş arasında kalan Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Onları geçmişte de yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız ve gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır " dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu olayların herkese ders olması gerektiğini vurgulayarak, herkesin birbirinin, ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini, el birliği içerisinde geleceğe, çocuklara daha iyi bir Türkiye hazırlamak için herkesin çok daha fazla çalışması, dayanışma içinde olması, birbirlerine sırt vermesi gerektiğini söyledi.

TEKİRDAĞLILARA TEŞEKKÜR

Bugün Tekirdağlılarla birlikte olacağını ve bu geceyi şehirde geçireceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret edeceği yerlere ilişkin bilgi aktardı. Cumhurbaşkanı Gül ziyaretlerinde şehirle ilgili bilgi alacağını ve yarın Kırklareli'ne geçeceğini kaydederek, sıcak havada kendisini bekleyenlere tekrar teşekkür etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı