KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Tekirdağ’da

17.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Tekirdağ’da

 

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, valilikte yaptığı açıklamada, şehri ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Tekirdağ çok büyük özellikleri olan, kendisini aşmış illerimizden birisidir” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

Tekirdağ’a gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Ali Yerlikaya, İl Milletvekilleri, 5. Kolordu Komutanı Korg. Tahir Bekiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı olarak ülkemizin en değerli illerinden birisi olan Tekirdağ’ı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisine gösterilen yoğun sevgiden dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ’ın çok büyük özellikleri olan, kendisini aşmış illerimizden birisi olduğunu ifade etti.

“TEKİRDAĞ’IN ASIRLARA DAYANAN BİR TARİHİ VARDIR”

Tekirdağ’ın sanayii, tarım, lojistik, ulaştırmada ilin çok ötesinde, Türkiye ile ilgili bir faaliyet ve dinamizmi olduğunu, beş tane sanayii ve ticaret odası, dört tane sanayii ve organize bölgesi, bir tane Avrupa Serbest Bölgesi bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Sanayide Türkiye’nin en büyük üretim firmaları burada üretim yapıyor, istihdam sağlıyorlar. Eminim ki vergilerini de burada ödüyorlardır. Ayrıca tarımda ürettikleriniz Türkiye’yi besliyor, buğdayda, ayçiçeğinde burası öndedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ’ın asırlara dayanan, çok geriye dayanan bir tarihi olduğunu ve bunun izlerini taşıdığını söyledi. Buranın aynı zamanda Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu bir yer olduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ayrıca Tekirdağ, Atatürk’ün başöğretmen olarak ilk ders verdiği il de bildiğim kadarıyla. Bu bakımdan çok ayrı özellikleri vardır, saymakla bitmez. Üniversitesi’nin 26 bin öğrencisi var” dedi.

“TEKİRDAĞLILARI TARİHİ DOKULARINA VE ESERLERİNE SAHİP ÇIKTIKLARI İÇİN TEBRİK EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, başta Tekirdağ Valisi olmak üzere milletvekilleri ve diğer ilgililerin il ile en iyi şekilde ilgilendiklerine emin olduğunu belirterek, “Doğrusu bugün ayrı bir gurur duyuyorum, bu vilayet binasında olmaktan. Eskiden ‘hükümet binası’ derlerdi. Devletin bütün özelliklerini bu vilayet binası taşıyor. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Anadolu’da birçok büyük ilimizin, nüfusları çok daha fazla olan illerimizin vilayet binalarını çeşitli vesilelerle yıkmışız, yerine elini kaldırsan hemen tavana değecek binalar yapmışız. Ve hiçbir zaman Türkiye’nin geçmişini, büyüklüğünü yansıtmaz. Burası o bakımdan da çok heyecan verici. Tekirdağlıları da o bakımdan tebrik etmek istiyorum; tarihi dokularına ve eserlerine sahip çıktıkları için” dedi.

Şehirler hızlı büyüyünce çeşitli sorunlarının da olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunların en iyi şekilde ele alınması gerektiğine işaret etti ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında bilgiler alıp düşüncelerini anlatacağını aktardı.

ZİYARET ANISINA 15 DÖNÜMLÜK HATIRA ORMANI

Vali Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada Tekirdağ'ın "tarihi bir gün" yaşadığını dile getirerek, ziyaretin anısına, hediye olarak Keşan yolu üzerinde 15 dönümlük "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hatıra Ormanı" adıyla 18 bin 500 ağaçtan oluşacak bir orman yaptıklarını, 600 fidanını diktiklerini ve bunu tamamlayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül de bunun üzerine, "Çok teşekkür ederim. Hediyelerin en güzelini yaptınız. Burası zaten yeşil, ama onun yeşilliğine de ayrıca bir katkısı olacaktır. Tekrar teşekkür ederim" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı