KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkiye’nin Topraklarının Dokunulmazlığının, Bağımsızlığının Garantisi Silahlı Kuvvetlerdir”

10.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye’nin Topraklarının Dokunulmazlığının, Bağımsızlığının Garantisi Silahlı Kuvvetlerdir”

 

T-129 taktik keşif ve taarruz helikopterlerini hizmete alma törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, “Başkasının size karşı herhangi bir yanlış yapmaması için hazırlıklı olmak durumundasınız. Türkiye uzun süredir bu hazırlığını güçlü bir şekilde yapmakta ve caydırıcılığına her gün yeni güç katmaktadır. Şüphesiz bundan da büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, T-129 taktik keşif ve taarruz helikopterlerini hizmete alma törenine katıldı.

Kara Havacılık Komutanlığı’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar ve Kara Havacılık Komutanı Tümg. Hamza Koçyiğit karşıladı.

Düzenlenen törende, proje hakkında bilgi sunulması, Kara Kuvvetleri. Komutanı Org. Akar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, T-129 Atak helikopterlerinin Kara Kuvvetleri envanterine girişi vesilesiyle düzenlenen törende bir arada bulunmaktan duyduğu gururu ifade etti.

 

 

“BUGÜN GURURUMUZ GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK”

Cumhurbaşkanı Gül, 2004 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde bu stratejik kararın alınmasında imzaları olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere komitenin bütün üyelerini de tebrik ederek, “Vaktiyle alınan kararlar aradan geçen yıllardan sonra semeresini bu şekilde vermektedir. Hatırlayacaksınız bundan kısa bir süre önce Konya’da AWACS uçaklarının, daha sonra Kayseri’de A400M stratejik nakliye uçaklarının hava kuvvetlerimize katılımı vesilesiyle bir araya gelmiştik. Orada da tabii büyük gurur duyduk. Orada Boeing’in ürettiği AWACS’ları Airbus’ın ana üstlenicisi olduğu A400M’leri alırken ifade etmiştim ki ‘Bu uçakları sadece para verip almıyoruz, bu uçakların üretimine kısmen de katıldık’ demiştim. Ama bugün çok daha farklı bir şey söylemek istiyorum; bugün gururumuz gerçekten daha büyük. Buraya birkaç kilometre uzak mesafede TAI’nin ana üstlenici olduğu yerde bu helikopterleri Türkiye’de ürettik. Nasıl Boeing, Airbus o zaman ana üstlenici ise bu sefer burada TAI ana üstlenici oldu ”dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bunun Türk savunma sanayiinin helikopter yapımında know-how başta olmak üzere geldiği noktayı gösterdiğini vurguladı. Törende aktarılan bilgilerden bu helikopterin sadece mekanik kısımları değil, çok önemli sistemlerini, elektronik harp, silah ve aviyonik sistemlerinin de Türkiye’de yapıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ”Bunların tabii gururunu yaşama hakkımız da vardır” dedi.

“TÜRKİYE CAYDIRICILIĞINA HER GÜN YENİ GÜÇ KATMAKTADIR”

Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşayan herkesin, ”Hazır ol cenge, istiyorsan sulh-u salah” sözünü bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Başkasının size karşı herhangi bir yanlış yapmaması için hazırlıklı olmak durumundasınız. Türkiye uzun süredir bu hazırlığını güçlü bir şekilde yapmakta ve caydırıcılığına her gün yeni güç katmaktadır. Şüphesiz bundan da büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 1974 Kıbrıs barış harekâtının ülkemize savunma konusunda, sadece dışa bağımlılığın doğru olmadığını öğrettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “O günden bu güne siyasi kararlar alındı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizi donatacak teçhizatın önemli kısımlarını üretmeye başladık. Yeri geldiğinde bunları müttefiklerimizle de paylaşmaya başladık. Bugün artık sadece konvansiyonel tehlikelerle karşı karşıya değiliz; bugün terör, kaçakçılık, radikalizm, çağın ortaya çıkardığı bir çok tehditler de var. İşte bütün bunlara karşı güçlü şekilde mücadele vermek, kendimizi en iyi şekilde koruyabilmek, gelebilecek zararları uzakta tutabilmek için Silahlı Kuvvetlerimizi daima güçlü tutmalıyız. Bu uğurdaki gayretleri Türk Milleti de büyük takdirle karışlamakta ve büyük gurur duymaktadır. Bu merasim hepimizin gurur duymasına vesile olmaktadır.”

“TÜRK MİLLETİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’Nİ DAİMA GÖZ BEBEĞİ GİBİ KORUMUŞTUR”

Türkiye’nin topraklarının dokunulmazlığının, bağımsızlığının garantisinin Silahlı Kuvvetler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Türk milleti Türk Silahlı Kuvvetleri’ni daima göz bebeği gibi korumuştur. Bundan sonra da daima göz bebeği gibi koruyacaktır ve bunda titiz davranacaktır. Bir kez daha bu projenin başından sonuna kadar emeği geçen, hükümetimiz olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, Savunma Sanayii Müsteşarlığımız ve ismini tek tek sayamayacağım bütün kurumlarımıza, herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekildi ve Atak helikopteri tanıtım filmi gösterimi gerçekleştirildi.

Tanıtım filmi bittikten sonra hangar kapıları açıldı ve Atak Helikopterleri gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Gösteri uçuşu tamamlandıktan sonra da Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler iniş yapan helikopterleri inceledi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Gül’e pilotlar tarafından helikopterler hakkında bilgi sunuldu.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı