KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Muğla Belediyesi’ni Ziyaret Etti

05.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Muğla Belediyesi’ni Ziyaret Etti

 

Muğla Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, gittiği bütün illerde belediyeleri ziyaret ettiğini belirterek, Muğla ilinin kendine has bir kimliği, karakteri ve kültürü bulunduğunu aktardı.

Valiliği ziyaretin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüyerek giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yürüyüşü sırasında kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla selamlaştı ve sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül belediyeyi ziyareti sırasında, valilikte yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Orada Muğla ile ilgili düşüncelerimi paylaştım. Ama bir şeyi düzeltmek istiyorum. Orada bin yüz kilometre kıyısı olan dedim, öğrendik ki, bin dört yüz seksenmiş. Yani bu kadar uzun ve güzel bir kıyısı olan, yemyeşil şehrimizin merkezindeyiz” dedi.

 

 

“BELEDİYE BAŞKANLARININ ŞEHRE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR”

Cumhurbaşkanı olarak gittiği bütün illerde valilikleri, belediyeleri ziyaret ettiğini ve düşüncelerini paylaştığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Muğla ilinin kendine has bir kimliği, karakteri ve kültürü bulunduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, tüm bunların Muğla evleri ile özetlendiğine de dikkat çekerek, “Bacasından duvarına kadar, kullandığı taştan, çatısına kadar hepsini herhalde simgeliyor. Böyle güzel bir şehri iyi muhafaza etmek gerekiyor. Bütün belediye başkanlarına tavsiyem şudur; diğer kamu görevlileri gelirler, devlet başka yerde görevlendirir, oraya giderler orada devleti temsil ederler. Ama belediye başkanları doğdukları, büyüdükleri hatta aile büyüklerinin bulunduğu yerdedir. Onun için şehre çok sahip çıkmaları gerekir. Sahip çıkmak nasıl olur? Gelecekte 10-20 sene 30- 40 sene sonra o şehir yaşanabilir bir şehir haline geliyorsa, herkesin beğenisi kazanan bir şehir haline geliyorsa, insanların biz gelip, orada yaşayalım diyeceği bir şehir haline geliyorsa işte o a zaman şehre sahip çıkılmış demektir. Yoksa şehirde yanlış imarlar, süratli el çabukluğu ile yapılan işler, şehrin kimliği, kültürü ile barışık olmayan çalışmalar, tarihi dokunun kaybolması, onun yerine yüksek apartmanların çıkması şehre zarar verir. O an için iyi gözükür ama bir bakarsınız, 10-20 sene sonra o şehirler yaşanmaz hale gelir ve insanlar o şehirden kaçmaya başlarlar. Onun için şehrin imarı ve şehre sahip çıkmak çok önemli. Bunu gittiğim tüm belediye başkanlarına hep söylerim” dedi.

Ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılırken de vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül’e yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasının sonunda Belediye Başkanı Osman Gürün’e başarılar diledi. Muğla’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir’e hareket etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı