KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Zirvelerde Alınan Kararların Uygulanması ve Somut Projelerin Hayata Geçirilmesi Çok Önemlidir”

05.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Zirvelerde Alınan Kararların Uygulanması ve Somut Projelerin Hayata Geçirilmesi Çok Önemlidir”

Bodrum’da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi oturumunun kapanışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Konsey’in ülke halklarının istikrar ve refahına katkı yapacak sonuç odaklı, somut projeler üreten bir cazibe merkezi haline gelmesi yine bizim desteğimizle olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Türk Konseyi'nin bir sonraki toplantısının yapılacağı Kazakistan'a teşekkür ederek, bu toplantılar ile Türk Konseyi'nin güçlendirilmesine yönelik iradenin bir kez daha teyit edildiğini, liderler olarak zirve vesilesi ile verilen fotoğrafın da bu anlama geldiğini kaydetti.

 

 

“HEPİMİZ CUMHURBAŞKANLARI OLARAK BU PROJELERİ TAKİP EDECEĞİZ”

Projenin birlikte hayal edildiğini ve bugünlere getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Konsey’in halklarımızın istikrar ve refahına katkı yapacak sonuç odaklı, somut projeler üreten bir cazibe merkezi haline gelmesi yine bizim desteğimizle olacaktır. Şimdiye kadar önemli adımlar attık. Zirvelerde alınan kararların uygulanması ve somut projelerin hayata geçirilmesi çok önemlidir. Hepimiz Cumhurbaşkanları olarak bu projeleri takip edeceğiz. Bu momentumu sürdürmeye ihtiyaç vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bakanların da temas halinde olarak projelerin takibini gerçekleştireceklerini, yeni atanan Genel Sekreter’in orijinal fikirlerine ve vizyoner gayretlerine ihtiyaç duyulacağını ifade ederek, "Yeni Genel Sekreterin yaşının getirdiği dinamizmi Konsey’e de yansıtmasını bekliyoruz. Dönem Başkanı sıfatıyla Türkiye, kendisine her zaman destek olacaktır" dedi. Türkiye'nin yeni genel sekretere destek olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, zirveye katılanlara teşekkür etti ve ülkelerine döndüklerinde Türk halkının sevgi ve selamlarını iletmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından zirvenin ortak bildirisi, Türk Konseyi Genel Sekreteri ve yardımcılarının atanmasına ilişkin karar imzaya açıldı. Cumhurbaşkanı Gül, zirve için ülkemizde bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile de Bodrum Hilton Türkbükü Otel'de bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-TÜRKMENİSTAN ÜÇLÜ GÖRÜŞMESİ

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanları onuruna öğle yemeği verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı