KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Toprağın Altının da Üstünün de Kıymetli Olduğu Şehirler: Zonguldak ve Bartın

03.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Toprağın Altının da Üstünün de Kıymetli Olduğu Şehirler: Zonguldak ve Bartın

 

Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak ve Bartın’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk durağı olan Zonguldak’ta valiliğe gelişinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, “Zonguldak deyince akla alın teri ve emek gelir” dedi. Taşkömürü ocağında maden işçileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül akşam da şehrin ileri gelenleriyle yemekte buluştu. Ziyaretinin ikinci gününde Bartın’a geçen ve valilik, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı ile üniversite ziyaretlerinin yanı sıra şehrin ileri gelenleriyle öğle yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Gül, Amasra’yı da ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak ve Bartın’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinin ilk durağı olan Zonguldak’ta Vali Ali Kaban, il milletvekilleri, Üçüncü Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve diğer yetkililer tarafından Çaycuma Havalimanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valiliğe geçti.

 

 

“ZONGULDAK DEYİNCE AKLA ALIN TERİ GELİR”

Valiliğe gelişinde vatandaşlar tarafından sevgi gösterisi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Zonguldak’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak deyince akla alın terinin, emeğin ve emeğin başkentinin geldiğini belirtti. Emek bayramının, dün Türkiye’nin dört bir köşesinde hep beraber kutlandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Ama emeğin, alın terinin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Sadece toprağın üstünde değil, toprağın altında da terlemenin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz” dedi.

 

 

“BURALAR CENNET GİBİ YERLER”

Vatandaşlara hitabının ardından Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak’ın daima gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ve siyasete girdiğinde ilk ziyaret ettiği illerden birisi olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin yeşilliğini, güzelliğini ilk gördüğü illerden birisinin burası olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, “Orta Anadolu’da büyüyen bir kişi olarak bu yeşilliklere daima hasret olmuşuzdur. Bizim oralarda iki tane ağaç görseniz çok yeşilmiş dersiniz, buralar ise cennet gibi yerler gerçekten” ifadelerini kullandı.

“YER ALTI ZENGİNLİKLERİ VE ÖZELLİKLE KÖMÜR DEYİNCE ZONGULDAK AKLA GELİR”

Zonguldak’ın Türkiye’de ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerin altındaki zenginlikleri ile özellikle kömür deyince burası akla gelir, demir-çelik deyince yine bölge olarak Zonguldak çevresi hep akla gelir. Ama ayrıca tabii ki, Zonguldak devletimize, milletimize de çok önemli siyasetçiler, devlet adamları yetiştirmiştir. Başta rahmetli Sayın Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere, Sayın Meclis Başkanı Köksal Bey, Değerli Milletvekilleri ve birçok bilim adamı ve sanatkârlar… Bunların hepsini tek tek saymak istemiyorum sizler hep biliyorsunuzdur. Bu şehrimizin böyle bir özelliği var, bütün bunların ötesinde deminden beri hepimizin tekrarladığı emeğin başkenti olması sebebiyle ise daha ayrı bir simgedir burası. Maden işçilerinin, kömür işçilerinin yerin altında alın terini akıtarak en temiz şekilde helalinden paralarını kazandıkları yer de burasıdır. İşte böyle bir ilimizi bugün ziyaret ediyorum.”

BELEDİYE ZİYARETİ

Cuma Namazının ardından bir fırında kendisine ikram edilen pasta ve böreklerin tadına bakan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra il protokolü ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin ardından Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyeye gelişinde, Başkan Muharrem Akdemir tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada, geldiği andan itibaren Zonguldak’ın güzelliklerini yaşadıklarını belirtti.

 

 

ŞEHRİN GELİŞİMİNDE BELEDİYENİN ÖNEMİ

Şehirlerin esas sahiplerinin belediye başkanları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Şehrül-Emin sayılır onlar. Çünkü diğer kamu görevlileri devlet nerede görevlendirirse orada görevlerini yaparlar. Vali Bey Zonguldak’tan başka yere gidebilir, başka yerden buraya gelebilir, diğer kamu yöneticileri de öyle. Siyasetçiler şüphesiz ki şehrin yine sahipleridir, ama onlar Ankara’da esas görevlerini yapıyorlar. Ama şehre sahip çıkan belediye başkanlarıdır. Şehrin geleceği, imarı belediyelerin elinde, belediye meclisi ve başkanının elinde. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlığından ayrılırken Azra Ceylin adlı epilepsi hastası küçük bir kızla yakından ilgilendi.

GARNİZON KOMUTANLIĞINI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL, BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ’NDE

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektörlük girişinde kendisini bekleyen öğrencileri selamlayan Cumhurbaşkanı Gül’e eğitim için Türkiye’ye gelen yabancı öğrenciler çiçek verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada Afganistan'dan Hilal Masum ile anı fotoğrafı çektirdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’den Üniversite’ye ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Karaelmas Üniversitesi’ne daha sonra Bülent Ecevit isminin verildiğini hatırlattı. Üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin sadece eğitim değil, bilim merkezleri olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bulundukları şehir ile yakın ilişki içinde olmaları gerektiğine dikkat çekerek, ilin ve bölgenin gelişmesine lokomotiflik görevi yapması gerektiğini vurguladı.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL, KOZLU TAŞKÖMÜRÜ İŞLETMELERİ’NDE MADEN İŞÇİLERİYLE

Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’nden sonra Kozlu Taşkömürü İşletmeleri Müessese Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan’dan müessese hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 1 Nolu kuyubaşında madene inmek için bekleyen işçilerin yanına gitti.

Beyaz madenci elbisesi giyen Cumhurbaşkanı Gül’ü, madencilerin çocukları ellerinde çiçeklerle karşıladı. Kendisine sevgi gösterinde bulunan madencilerin yanına giden Cumhurbaşkanı Gül, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİYLE AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak’ta il protokolü, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret etmeyi, göreve seçildiğinde planladığını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı ziyareti illerimizde bir heyecan birlik ve dayanışma oluşturur. Bu vesile ile ben de düşüncelerimi ifade ederim gelecekle ilgili” diye konuştu.

 

 

“EMEĞİN BAŞKENTİNDE OLMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak’ın, Türkiye’nin ve Karadeniz’in en şirin illerinden birisi olduğunu belirterek, “Cenab-ı Allah buraya çok büyük güzellikler vermiş. Sadece toprağın üstü değil, toprağın altı da zengin. Belki başka illerimizden, yörelerimizden farkı, toprağının altının da çok zenginliğiyle meşhur olmasıdır” dedi. Toprağın altı denince, madenler ve esasta kömürün geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, şehre geldiği andan itibaren herkesin “Emeğin Başkenti Zonguldakımıza hoşgeldiniz” dediğine dikkat çekti ve “Ben de gerçekten, alın terinin çok kutsal olduğu, yerin üstünde değil, özellikle yerin altında alın terinin olduğu Zonguldak’ta, emeğin başkentinde olmaktan gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

FİLYOS PROJESİ’NİN ZONGULDAK’A KATKISI

“Bir taraf ilerlerken, bir taraf eğer o ilerlemeyi göstermezse o zaman orada mutluluk olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, kentin projelerine ilişkin fikirler aldığını ve takip edilmesi gerekenler bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Filyos Projesi’nin hayata geçiriliyor olmasının önemine dikkat çekerek bu tip projelerin eskiden uzun yıllar sonra hayata geçirildiğini, şimdi ise tarih verilerek zamanında bitirildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, imkân ve kabiliyetlerin geliştiğini ve bundan dolayı eksikliklerin giderileceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederek yolların, bağlantıların ve tünellerin önümüzdeki birkaç yıl içinden bitirileceğinden kimsenin şüphe duymamasını istediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL BARTIN’DA

 

 

Geceyi Zonguldak’ta geçirdikten sonra sabah karayoluyla Bartın’a geçen Cumhurbaşkanı Gül, Bartın Valisi Ali Çınar, İl Milletvekilleri, Bartın Deniz ve Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok tarafından karşılandı. Bu sırada kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, küçük kızlardan oluşan halk oyunları ekibi ile anı fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valilik önünde kendisine yoğun ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Güzel bir bahar havasında Türkiye'nin en şirin kentlerinden birisi olan bu tarihi kentte, Bartınlılarla olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli vesilelerle geldiği Bartın’ı Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez ziyaret ettiğini söyledi.

 

 

“BARTIN’IN ÖZELLİĞİ, SAKİNLİĞİ VE HUZUR KENTİ OLMASI”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her tarafının birbirinden güzel olduğuna işaret ederek, “Her yörenin kendine has özellikleri var. Bartın’ın özelliği de sakinliği, huzur kenti olması. Yemyeşil cennet misali ve çok eskiden beri tarih dolu olmasıdır. Buranın ne kadar turistik, ne kadar tarihi, ne kadar geleneğinin olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Kente başka sıfatlarla gelip gittiğinde Bartın'ın değerli ailelerini ve geleneklerini öğrendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Bartın'ın huzur ve kardeşlik içinde olduğunu görmenin herkesi çok memnun ettiğini belirtti. Türkiye'de çok hızlı bir kalkınma yaşandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu kalkınmadan her yer nasibini aldığı gibi şüphesiz ki Bartın'da nasibini alıyor. Her şeyden önce Bartın'da artık bir üniversite var. Amasra buranın ayrı bir hazinesi. Sadece sizler için değil bütün Türkiye için böyle” dedi.

“BU BÖLGE VE İNSANLARI HER TÜRLÜ HİZMETE LAYIK”

Bartınlıların güzelliklerin içinde yaşadığını ancak bazen bunun farkında olmadıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, “İnsan bazen içinde bulunduğu güzelliğin farkında olmayabilir. İnanın ki, Bartın böyle bir yer” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yerin üstünün değil altının da zengin olduğuna işaret ederek, bölgenin ve insanlarının her türlü hizmete layık olduklarını söyledi. Zonguldak ve Bartın'ın birbirinin kardeşi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, eksiklerin giderilmesi için devletin elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, herkesin arzusunun çocuklara daha iyi bir ülke, güzel şehirler ve güzel bir Bartın bırakmak olduğunun altını çizerek, “Onlar daha güzel okullarda okusun. Onlar daha güzel şartlarda hayatlarını devam ettirsinler. Onların ekonomik şartları daha iyi olsun. Daha refahta olsunlar diye bugün hepimiz gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

BARTIN BELEDİYESİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül’ü belediyeye gelişi sırasında Belediye Başkanı Cemal Akın karşıladı. Bartın Belediyesi’nde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin en şirin, en cennet köşelerinden birinin Bartın olduğunu belirterek, odaya girerken gördüğü resimlerin Bartın'ı özetlediğini söyledi.

 

 

KENTLERİN KORUNMASI VE İMAR FAALİYETLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Allah'ın verdiği güzellikleri ve Bartın'ı bozmadan büyütmenin önemine işaret ederek, Bartın'ı zenginleştirmenin ve kıymetli hale getirmenin bütün vatandaşların ve kamu yöneticilerinin görevi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama esas belediye hizmetleri ile belediye başkanı, belediye meclisi ile onların vizyoner bakışı ile bu gerçekleşebilir. İmar faaliyetlerini ona göre yapmak, şehrin gelişmesini ona göre planlamak, korunacak yerlerin korunmasına hassasiyet göstermek, binaların yüksekliğini buna göre sınırlamak, bütün bunlar belediye hizmetleridir.”

“YEREL SİYASETÇİLERİN BÖLGELERİNİ SAHİPLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Gül, kamu yöneticilerinin hepsinin belli bir süreyle şehirlerde görev yaptıklarını, daha sonra ise başka yere giderek hizmetlerine devam ettiklerinin altını çizerek, “Devlet geleneği böyle ama genellikle yerel yöneticiler orada doğan ve büyüyen insanlardan olur. Dolayısıyla yerel siyasetçilerin bölgelerini sahiplenmesi çok önemli. Bunun için de uzun görüşlü, vizyoner bir politika takip etmek gerekir. Buraların kıymetine kıymet katmak gerekir. Bartın, Amasra tüm buralar gerçekten anlatarak tarif edilemeyecek kadar güzel yerlerdir” dedi.

“BARTIN’IN KONAKLARI ÇOK MEŞHURDUR”

Bartın'ın konaklarının çok meşhur olduğuna dikkat çek Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “Vaktiyle o konaklardan birinde Talat Beylerin Konağı'nda kalmıştım. Bütün bunları muhafaza edin. Onları korumak için kolaylıklar gösterin. Çevrenin, denizin güzelliğini hep muhafaza edin ve imar faaliyetlerinizi bu çerçeve içinde yapın. O zaman burası çok büyük cazibesine cazibe katacağı, insanların gelip yerleşeceği, Türkiye'nin en güzel yörelerinden birisi olacaktır. Turizm faaliyetleri çok daha canlı olacak, yerli yabancı turistler buralara gelip gitmeyecekler, belki günlerini geçireceklerdir.”

BARTIN DENİZ VE GARNİZON KOMUTANLIĞI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, Belediye’nin ardından Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti.

 

 

“BARTIN’DAKİ BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA İKLİMİ MEMNUNİYET VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Bartın’da onuruna verilen öğle yemeğinde; il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, salonu girişinde önce şehit yakınları ve gaziler ile selamlaştı. Yemekte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, daha önce şehirde çeşitli vesilelerle bulunduğunu ancak Cumhurbaşkanı olarak Bartın’ı ilk kez ziyaret ettiğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

 

 

“BARTIN’DAKİ HUZUR VE DAYANIŞMAYI GÖRMEKTEN MEMNUN OLDUM”

Türkiye’nin bütün illerini seçildiği günden itibaren ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bir Cumhurbaşkanı tarafından çok uzun süre ya da hiç ziyaret edilmeyen iller bulunduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Gül, her ilde Cumhurbaşkanı ziyaretinin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini, Cumhurbaşkanı’nın, ülkenin birliğini, beraberliğini ve Türk milletini temsil eden kişi olarak gittiği her yerde bunu teşvik ettiğini kaydederek, “Ben de bugün Bartın’da değerli siyasetçiler, ilin değerli yöneticileri, hepsiyle yaptığım görüşmelerde bu yönde görüşlerimi herkesle paylaşırken burada da çok iyi bir dayanışma, huzur ve koordinasyonu görmekten çok memnun oldum” diye konuştu.

BARTIN’IN COĞRAFİ VE TARİHÎ GÜZELLİKLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her yerinin kendisine has özellikleri ve övünülecek değerleri bulunduğunu, ama Bartın’ın tabiat güzelliği, yeşili, deniziyle, denizle yeşilin buluştuğu bir yer olarak güzelliklerini ortaya serdiğini aktararak, şehrin ayrıca tarihî yönünün de bulunduğuna işaret etti. Nüfusun azlığına, geç şehir olmasına rağmen Bartın’ın Karadeniz’deki birçok şehirden daha eski bir tarihi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, burada çok farklı medeniyetler kurulduğunu anımsattı.

“SON 10 YIL İÇİNDE HİZMETLERDE ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER OLDU”

Cumhurbaşkanı Gül, bütün bunların kıymetinin bilinmesini gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir taraftan huzur ve bir taraftan da ülkemizde refahın artması, gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, ihtiyaçların karşılanması için kamu-özel herkes ele ele çalışıyor. Özellikle son 10 yıl içinde hizmetlerde çok büyük gelişmelerin olduğuna eminim ki herkes vakıftır.”

“HERKES ELBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALI”

Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “Bütün bunlar için hepimizin birbiriyle dayanışma içinde olması çok önemli. Farklı siyasi partiler, farklı görüşler, farklı akımlar; bunlar demokrasinin, çoğulculuğun bir gereği. Çoğulculuğu bir kavga, çekişme, enerjilerimizi boşa harcama olarak anlarsak o zaman memleket olarak da zarar görürüz; şehirler, beldeler olarak da zarar görürüz. Küçük bir ailede bile bir çekişme başlarsa bunun sonu nereye gider bilirsiniz. Onun için birlik, beraberlik ve şehrimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin el birliği içerisinde çalışıyor olması çok önemli.”

HÜKÜMET CADDESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

Öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bartın’da Hükümet Caddesi’nde yürüyüş yaparak, halkla selamlaştı ve fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, yürüyüş esnasında basın-yayın faaliyetini 90 yıldır sürdüren Bartın Gazetesi’ne uğradı. Daha sonra Refah Partisi döneminden arkadaşı Talat Gizli’nin iş yerine geçen Cumhurbaşkanı Gül, kendisi ile bir süre sohbet etti.

 

 

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Bartın Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteye gelişi sırasında Rektörlük önünde kendisini bekleyen öğretim görevlisi ve öğrencileri selamladı. Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’dan üniversite hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada, “Üniversitenin üniversite olabilmesi bina ile alakalı değil; prefabrikte de eğitim verilebilir. Üniversitemiz de böyle güzel bir yere kurulmuş. Burası daha çok hoca ve öğrenci çekebilir. Bunu engelleyecek hiçbir şey yok” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL AMASRA’YI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bartın’daki temaslarını tamamladıktan sonra Amasra’yı ziyaret etti. Amasra Kaymakamlığı önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, çocuklarla yakından ilgilendi. Buradan yürüyerek Amasra Kalesi’ne giden Cumhurbaşkanı Gül’e yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunuldu. Kaleyi gezen Cumhurbaşkanı Gül, kale içinde bulunan Fatih Camii’ni de ziyaret etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Amasra’daki etkinliklerinin ardından İstanbul’a geçti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı