KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

03.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler



Cumhurbaşkanı Gül, Bartın Valiliği ziyareti sırasında basın mensuplarının, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Silahlı Kuvvetler’in içinde bir yapılanma olduğu ve bunun tasfiye edileceği şeklinde bir gazetede yer alan iddia, basın özgürlüğü, Amasra’ya termik santral yapılması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yönelik sorularını cevapladı.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı Gül: “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili işte takvimin işlediğini söyledim, bununla ilgili tartışmalar gayet tabii. Sayın Başbakan ile kendi aramızda biz bu konuları konuştuk, onu söyleyeyim. Günü gelince de yapılacak açıklamaları duyarsınız.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Cumhurbaşkanı Gül: “Basın özgürlüğü bir memleketin, tabii ki demokratik ülkelerin en önemli niteliklerinden birisidir. Bu yöndeki eleştirileri hep dikkate almamızda fayda vardır, önemlidir, çünkü Türkiye’nin başarılarını gölgeletmememiz lazım.”

TSK İÇERİSİNDEKİ YAPILANMA

Cumhurbaşkanı Gül: “Türkiye bir hukuk ülkesi, tabii ki yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar, çeşitli faaliyetler hep olabilir, büyük bir ülkede. Nitekim telefon dinlemeleri, çeşitli biliyorsunuz son dönemlerde ortaya çıkan hususlar. Bütün bunlarla mücadeleler, hukuk devletinde hukuk çerçevesi içerisinde olur. Milli Güvenlik Kurulu da, hukuka, hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, anayasanın, kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmezlikten gelinemez, ama yanlışlarla mücadeleler hukuk çerçevesinde olur. Onun için gelişigüzel herhangi bir işlem suçu olmayan insanlara, böyle bir şey söz konusu olmaz, ama yapılan yanlışlar varsa, bu yanlışların da üstünün kapatılmasını hiç kimsenin tabii beklememesi gerekir.”

AMASRA’YA YAPILACAK TERMİK SANTRAL

Cumhurbaşkanı Gül: “Evet, bölge ile ilgili deminden beri söylediğim buralar cennet, güzel yerler. Tabii bir taraftan kalkınma, bir taraftan çevrenin bütün güzelliğini, bunları hep koruma, bu aradaki bu dengelere iyi bakmamız lazım. Kategorik olarak şuna evet, şuna hayır demek doğrusu birazcık benim bu makamımda dosyaları tam bilmeden söylemem zor olur, doğru olmaz. Ama ben ilke ve prensipleri ortaya çıkartırım. Çevreyi muhakkak korumak gerekir, buraları bozmamak gerekir, ama bunun ötesinde de enerji meselesi, kalkınma, bunlar hepimizin çok öncelikli meseleleridir. Bugün Zonguldak’ta da gördüm, mesela hava kirliliğini gördüm Zonguldak’ta. Bununla ilgili muhakkak tedbirlerin alınması gerekecektir. Ona göre artık birçok enerji sektöründe çok modern teknolojiler, filtreler, bunları biliyorsunuz ki problem olmaktan çıkartıyor. Onun için kategorik olarak, Cumhurbaşkanı olarak evet veya hayır demem açıkçası doğru olmaz. Çünkü meseleyi iyice bilmem lazım, genel olarak şu anda biliyorum. O bakımdan bugün hep inceleyeceğiz, bugün hep konuşacağız, bilgiler alacağım. Ona göre belki nasıl hareket edileceğine, uzmanlardan da hep dinlediğimiz bilgiler çerçevesinde hep beraber karar verilir. Ama Belediye de tekrar söyleyeceğim, buraların güzelliğini muhafaza etmek, buraların sahibi olarak sizlerin hep birinci görevi olması gerekir. Sonra bir kez elden çıkarsa tekrar oraları düzeltmek mümkün değil. Onun için imar faaliyetleri, yapılaşma bunlar tabii çok önemli.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Gül: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını bilmiyorum. Kim ne dedi, o açıklamaları takip etmiyorum, ama genel olarak söyledim söyleyeceğimi.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı