KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Bartın Türkiye'nin En Güzel, Sakin, Huzurlu Kentlerinden Birisidir”

03.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Bartın Türkiye'nin En Güzel, Sakin, Huzurlu Kentlerinden Birisidir”

 

Bartın Valiliği’nde yaptığı açıklamada, Bartın'ı daha önce milletvekili ve bakan olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bartın'da sadece yerin üstü değil, yer altı da çok kıymetlidir. Kömür madenleri, madenler. Hem yerinin altı hem de yerinin üstü bu kadar kıymetli olan yerler azdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların gösterdiği sevgiden mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Burası Türkiye'nin en güzel, sakin, huzurlu kentlerinden birisidir. Tabiatın bütün güzellikleri, tarihi çok eski olan, Türk tarihinden önceye kadar uzanan eserlerin olduğu, her bakımdan çok önemli bir turizm bölgesidir, Bartın-Amasra. Bütün buraların cazibesi gün geçtikçe daha da artacaktır. Çok daha fazla ilgi çekecektir" diye konuştu.

“HERKES BULUNDUĞU YERİN KIYMETİNİ BİLSİN”

Cumhurbaşkanı Gül, günü Bartın'da geçireceğini dile getirerek, yetkililerden bilgi alarak kenti daha yakından tanıyacağını, şehrin konularını Ankara'ya dönünce de takip edeceğini söyledi. Bugünkü temasları hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, "Bartın'ın yer altı da çok kıymetlidir. Sadece yerin üstü değil. Kömür madenleri, madenler. Hem yerinin altı hem de yerinin üstü bu kadar kıymetli olan yerler azdır. Onun için de herkes bulunduğu yerin kıymetini bilsin, değerini bilsin" dedi.  

“ŞEHİR BÜYÜRKEN, ŞEHRİN GÜZELLİĞİNİ BOZMADAN ONA YENİ GÜZELLİKLER KATMAK GEREKİR”

Bartın'ın güzelliklerini bozulmaması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Allah'ın verdiği bu güzellikleri biz insan eliyle bazı yerlerde çok bozmuşuz. Bunları sizler biliyorsunuz. Karadeniz'de birçok yerleşim yerinde çok güzel şehirlerimizi çok bozmuşuz. Oraları nasıl güzelleştiririz diye uğraşıyoruz. Bartın daha küçük henüz bozulmamış bir şehrimiz. Buraların konaklarını, eski tarihini bilirim. Bütün bunları buraların serveti olarak görmek gerekir. Şehir büyürken bunları dikkatli bir şekilde büyütmek ve şehrin güzelliğini bozmadan ona yeni güzellikler katmak gerekir. İnanıyorum ki el birliği içinde bunları yapacaksınız."

Bartın Valisi Ali Çınar da ziyaretiyle kendilerine yaşattığı onurdan dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e şükranlarını sundu. Vali Çınar, "Güzel bahar gününde, güllerin açtığı bu güzel mevsimde sizler ilimizi ziyaret ederek, doğrusu güllerin daha da güzel açmasına vesile oldunuz" diye konuştu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı