KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Emeğin Başkentinde Olmaktan Büyük Memnuniyet Duyuyorum”

02.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Emeğin Başkentinde Olmaktan Büyük Memnuniyet Duyuyorum”

 

Zonguldak’ta il protokolü, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, şehrin yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından çok zengin olduğuna, ayrıca çok değerli devlet, ilim ve kültür adamları yetiştirdiğine dikkat çekerek, “Cenab-ı Allah buraya çok büyük güzellikler vermiş. Toprağın sadece üstü değil, altı da zengin. Yerin altında alın terinin olduğu Zonguldak’ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak’ta il protokolü, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret etmeyi, göreve seçildiğinde planladığını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı ziyareti illerimizde bir heyecan birlik ve dayanışma oluşturur. Bu vesile ile ben de düşüncelerimi ifade ederim gelecekle ilgili” diye konuştu.

 

 

“BURADA TOPRAĞIN SADECE ÜSTÜ DEĞİL, ALTI DA ZENGİN”

Zonguldak’ın, Türkiye’nin ve Karadeniz’in en şirin illerinden birisi olduğunu belirterek, “Cenab-ı Allah buraya çok büyük güzellikler vermiş. Sadece toprağın üstü değil, toprağın altı da zengin. Belki başka illerimizden, yörelerimizden farkı, toprağının altının da çok zenginliğiyle meşhur olmasıdır” dedi.

Toprağın altı denince, madenler ve esasta kömürün geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, şehre geldiği andan itibaren herkesin  “Emeğin Başkenti Zonguldakımıza hoşgeldiniz”  dediğine dikkat çekti ve “Ben de gerçekten, alın terinin çok kutsal olduğu, yerin üstünde değil, özellikle yerin altında alın terinin olduğu Zonguldak’ta, emeğin başkentinde olmaktan gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

“ZONGULDAK, ÇOK DEĞERLİ DEVLET, İLİM VE KÜLTÜR ADAMLARINI TÜRKİYE’YE HEDİYE ETMİŞTİR”

Zonguldak’ın aynı zamanda kömürü ile Türkiye’nin demir ve çelik sektörünü de destekleyen bir şehir olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bakımdan Türkiye’de şüphesiz ki çok ayrı bir yeri vardır. Bütün illerimizin kendine has özelliği vardır. Türkiye’nin her bir tarafı hepimize aittir, doğudan batıya kadar. Gittiğim her ilde o ilimizin özelliklerini tabii ki öne çıkartırım. Ama şu gerçek ki, burada söylediğim özellikler, Türkiye’nin diğer yerlerinde yoktur. O bakımdan şehrimizin kıymetini hepimizin çok iyi bilmesi gerekir. Ayrıca şu da bir gerçek: Zonguldak çok değerli devlet adamlarını, ilim adamlarını, kültür adamlarını da Türkiye’ye hediye etmiştir. Bu vesileyle eski başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’i rahmet anıyorum.”

TÜRKİYE’NİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ REFORMLAR VE GELECEK VİZYONU

Herkesin, ülkemizin ve şehirlerimizin kıymetini bilmesi gerektiğini; herkesin enerjisinin şehirlerimizin, ülkemizin, memleketimizin geleceğini daha iyi yapmakla ilgili olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir süre önce mahalli seçimler oldu ve gayet huzur içerisinde bu seçimleri gerçekleştirdik. Önümüzde başka seçimler de tabii ki söz konusu olacak. Çok şükür ki Türkiye, demokrasinin temel ilkelerini gerçekleştirmiş, temel hak ve hürriyetleri gerçekleştirmiş, hatta Avrupa Birliği ile bütünleşme yolunda önemli mesafeler alan ve bu doğrultuda eksikliklerinin de farkında olan ve bu eksikliklerini de giderme yolunda iradesi olan bir ülke. Çoğulculuğun bir gerçeği farklı siyasi partiler ve farklı düşünceler. Buna saygı söz konusu olacak ki herkes kendisini hür hissedecek. Ama bunu eğer demokrasinin beraber yaşama, birbirine saygı gösterme ilkelerinin ötesine geçirirsek, o zaman enerjimizi boşa harcamaya başlarız ve enerjimizden sinerji doğmaz. Halbuki bizim ihtiyacımız, mevcut enerjimizden sinerji doğurmak ve memleketin eksikliklerini demokratik alanda, ekonomik alanda ve diğer alanlarda gidererek ileriye taşımaktır. Her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye orta gelirli bir ülke zaten. Orta gelirin çok şükür üzerine çıktık son 10 sene içerisinde yapılan çok köklü reformlarla, çalışmalarla. Ama önemli olan Türkiye’yi onun da üstüne çıkarıp, geliri yüksek olan ülkelerin arasına sokabilecek miyiz, sokamayacak mıyız? Bunun yolu da sağlam bir demokrasi, sağlam bir hukuk nizamı, şeffaflık, tabii ki hesap verebilirlik ve neticede birbirimize saygı çerçevesi içerisinde bütün enerjimizi toplayıp birleştirerek çok hızlı yol almaktan geçer.”

ŞEHİRLERİN MİMARİ YAPISI VE DÖNÜŞÜMÜ

Cumhurbaşkanı Gül, özellikle son 10 yıl içerisinde yapılanlar ve gelinen noktaya bakıldığında övünülecek çok şey olduğunu ancak noksanlıklar düşünüldüğünde yapılacak da çok şeyin bulunduğunu kaydetti. Şehirlerin çarpık olduğunun bir gerçek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, il yöneticileriyle yaptığı konuşmalarda, adeta cennet parçası gibi güzel olan yerlerin ne kadar çirkinleştirildiğine dikkat çektiğini ve bunları tekrar düzeltmenin mecburiyet olduğunu vurguladığını kaydetti.

Bütün bunların gelişme ve kalkınmanın ölçüleri olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül,  daha yapılacak çok şey olduğunu kaydederek, “Onun için de şimdi hep beraber daha çok çalışma, daha çok ileriye doğru koşma dönemi” dedi.

“ÜNİVERSİTE ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞECEK AMA ONU ALIP DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAK”

Şehirde yaptığı incemeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, özellikle üniversitelerin kalitesine çok önem verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: “Her ilde bir üniversite var ama üniversitelerin kalitesi ile özellikle çok ilgileniyorum. Rektörden, arkadaşlarımdan aldığım bilgilerden çok memnun oldum. Üniversite şehirle bütünleşecek ama onu alıp daha yükseğe taşıyacak. Şehrin meselelerine projeler sunacak, çözümler getirecek, il yöneticileriyle hep beraber olacaklar. Bu konularda da iyi gördüm. Şu tavsiyemi bütün yöneticilere yaptım; hangi şehirde siyasetçiler arasında, ili yönetenler arasında, ilin önemli ekonomik faaliyetlerinde bulunanlar arasında, önemli sivil toplum kuruluşları arasında eğer bir uyum varsa, şehir için canı gönülden bir dayanışma varsa tabii ki o ilde çok büyük işler yapılır ve çok büyük mesafeler alınır. Ülke için de böyle, şehirler için de böyle. Bu, en küçük birimler, bir şirket için de böyle.”

Türkiye’nin önünün çok parlak olduğunu, bundan hiçbir tereddüdünün bulunmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’nin etrafında birçok büyük mesele olurken, Türkiye’nin güvenli ada olarak bölgede görünmesi ve böyle olması hepimizin birinci derecede dikkat etmesi gereken şey. Ancak böyle olursa ekonomik kalkınma olur, yatırımlar gelir” ifadesini kullandı.

“GÜVEN VE İSTİKRARIN OLDUĞU ÜLKELERİN GELECEĞİ PARLAK OLUR”

Cumhurbaşkanı Gül, şehrin sadece kendi yatırımları ile değil, dışarıdan sermaye alan şehir haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Güven ve istikrar olursa bir ülkede gelecek parlak olur. Öngörülebilir olursa bir ülke gelecek hep parlak olur. Bunun için hepimiz elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz lazım. Tabii ki sorunlar olacaktır. En büyük sorun da bu ülkede terör sorunuydu. Çok şükür orada da ümit ediyorum ki herkesin aklı başına gelecek ve şiddetle bir neticeye ulaşılamayacağı görülecektir. Bu vesile ile şehit ailelerimizi ve gazilerimizi şükranla karşılıyorum.”

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİN YERİ

Salona gelişinde herkesin elini tek tek sıkmak istediğini ancak bu mümkün olmadığı için herkes adına gaziler ve şehit yakınları ile selamlaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, yeri geldiğinde bu ülkenin evlatlarının en değerli varlıkları olan evlatlarını vermekten çekinmediklerini kaydetti. Bundan sonra da ihtiyaç halinde yine aynı şeylerin olacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, önemli olanın böyle bir ihtiyacı duyurmamak olduğunu kaydetti. Herkesin sorunlarını, sıkıntılarını konuşarak tartışarak aklıselim içinde çözmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ilerlerken, şehirler, ilçeler ve köylerin de aynı şekilde gelişmesi durumunda bunun tadı olacağını ifade etti.

FİLYOS PROJESİ’NİN ZONGULDAK’A KATKISI

“Bir taraf ilerlerken, bir taraf eğer o ilerlemeyi göstermezse o zaman orada mutluluk olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, kentin projelerine ilişkin fikirler aldığını ve takip edilmesi gerekenler bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Filyos Projesi’nin hayata geçiriliyor olmasının önemine dikkat çekerek bu tip projelerin eskiden uzun yıllar sonra hayata geçirildiğini, şimdi ise tarih verilerek zamanında bitirildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, imkân ve kabiliyetlerin geliştiğini ve bundan dolayı eksikliklerin giderileceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederek yolların, bağlantıların ve tünellerin önümüzdeki birkaç yıl içinden bitirileceğinden kimsenin şüphe duymamasını istediğini belirtti.

Zonguldak nüfusunda göçten kaynaklı azalmaya da dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, cennet misali beldenin insanların akınına uğraması gerektiğini ve göçü engellemek için çözüm bulunması konusuyla il yöneticilerinin yakından ilgileneceklerini söyledi.

 

 

TTK TOZLU MÜESSESESİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, TTK Tozlu Müessesesine yaptığı ziyarete ilişkin de bilgi vererek gördüklerinden çok memnun olduğunu ve şehrin geleceğinin her bakımdan parlak olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Yemeğe Zonguldak-Ereğli Erdemir İlokulu öğretmeni Yıldız Aydın Ekiz ile işitme özürlü öğrenciler Özgür Saraçoğlu, Orhan Saraçoğlu ve Melis Sevim ve aileleri de katıldı. Ekiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül’ün verdiği yemeğe katılmış ve öğrencilerin işitme cihazlarının yenilenmesi talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine söz konusu cihazlar yenilenmişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı