KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

02.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni Ziyaret Etti



Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül,
üniversitelerin sadece eğitim değil, bilim merkezleri olduğunu vurgulayarak, “Bilgisiz insanın özgüveni cehalettir. Onun için öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Üniversitedeki talebelerinizin çokluğu ile övünmekten ziyade mezunlarınızın başarısı ile övünün” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Rektörlük girişinde kendisini bekleyen öğrencileri selamlayan Cumhurbaşkanı Gül'e eğitim için Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler çiçek verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada Afganistan'dan Hilal Masum ile anı fotoğrafı çektirdi.

 

 

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'den Üniversite’ye ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, Karaelmas Üniversitesi’ne daha sonra Bülent Ecevit isminin verildiğini hatırlattı. Üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin sadece eğitim değil, bilim merkezleri olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bulundukları şehir ile yakın ilişki içinde olmaları gerektiğine dikkat çekerek, ilin ve bölgenin gelişmesine lokomotiflik görevi yapması gerektiğini vurguladı.

“BİLİM İNSANLARI, BİLGİLERİ VE GÖRGÜLERİ İLE KENTİN VİZYONUNU GELİŞTİREBİLİRLER”

Cumhurbaşkanı Gül, bilim insanlarının, bilgileri ve görgüleri ile kentin vizyonunu daha da geliştirebileceklerine işaret ederek, bilgilerini şehrin ve bölgenin gelişimine ve ilerlemesine seferber etmeleri gerektiğini kaydetti.

Üniversitenin sadece eğitim, bilimsel araştırma değil, akademinin ayrı bir sosyal iklimi bulunduğunu ve bunun da oluşması gerekliliğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, "O iklim şehri yükseklere taşıyan fonksiyonlardan biridir. Eğitim denilince de Sayın Haberal üniversite  kuran bir milletvekilimiz. Tabii şunu da düşünmemiz gerekir; sayı olarak üniversiteler çoğaldı. Gerek devlet üniversiteleri, gerek vakıf üniversiteleri sayı olarak çoğaldı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerdeki eğitimin kalitesini çok yakından takip ettiğini ve bunu YÖK yetkilileri ile paylaştığını belirterek, Anadolu'daki üniversitelerin eğitiminin kaliteli olması gerektiğini, aksi durumda bulundukları şehre faydadan ziyade zararı dokunacağını söyledi.

Üniversitelerin sayısının çokluğunun istatistiki bilgi olduğunu, öğrencilerin donanımlı halde mezun olmalarının yanı sıra iş bulabilmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, hükümet bütçesindeki en önemli harcamaların eğitime ayrıldığını dile getirdi.

“EĞİTİM KALİTESİNDEN ÖDÜN VERİLMEMELİ VE ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN AŞILANMALI”

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret ettiği şehirlerdeki en güzel binaların ve kampüslerin üniversitelere ait olduğunu aktararak, "Bu harcamalar yapılıyor. Ancak içinde 'ne olup ne bitiyor, ne öğretiliyor, ne kadar kaliteli eğitim yapılıyor' sorusu benim en çok takip ettiğim mesele. Buna YÖK'le de bir araya geldiğimde devamlı dikkatlerini çekerim. Her fırsatta bu konuların altını çizerim" dedi.

Barakada da eğitim yapılabileceğini ancak eğitim kalitesi, hocalar iyi ise barakaların yıkılıp daha güzel binaların yapılabileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, "Bazen çok iyi liselerin ve üniversitelerin eğitimleri vakti ile barakalarda başlamıştır" diye konuştu.

“BİLGİSİZ İNSANIN ÖZGÜVENİ CEHALETTİR”

Cumhurbaşkanı Gül, eğitim kalitesinden ödün verilmemesi ve öğrencilere özgüven aşılanması konusuna özellikle dikkat çekerek şunları söyledi: "Bilgisiz insanın özgüveni cehalettir. Onun için öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Üniversitedeki talebelerinizin çokluğu ile övünmekten ziyade mezunlarınızın başarısı ile övünün. Tabii ki üniversite sadece eğitim yeri değildir. Diğer akademik çalışmalar, üniversitedeki hocaların bilimsel faaliyetleri, araştırma, geliştirme üniversiteyi öne çıkartacak husustur."

Zonguldak'ın avantajlarına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Buralarda çok güzel eğitim olur. Bu güzel coğrafyaya en iyi öğretim üyelerini de bulup getirebilirsiniz. Onlara burada çok güzel imkanlar sunulabilir. Öğrencilerde 4 sene boyunca en güzel şekilde öğrenirler ve giderler. Bunları başarmak da size düşüyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN ANISINA 41 BİN 250 FİDAN

Rektör Özer de, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti anısına üniversite kampüsüne 41 bin 250 fidan diktiklerini söyledi.

 

 

KOZLU TAŞKÖMÜRÜ İŞLETMELERİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak’taki temasları çerçevesinde Bülent Ecevit Üniversitesi'nden sonra Kozlu Taşkömürü İşletmeleri Müessese Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan'dan müessese hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 1 Nolu kuyubaşında madene inmek için bekleyen işçilerin yanına gitti.

Beyaz madenci elbisesi giyen Cumhurbaşkanı Gül'ü, madencilerin çocukları ellerinde çiçeklerle karşıladı.

Kendisine sevgi gösterinde bulunan madencilerin yanına giden Cumhurbaşkanı Gül, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı