KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak Belediyesi’ni Ziyaret Etti

02.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Zonguldak Belediyesi’ni Ziyaret Etti

 

Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şehrin gerçek sahiplerinin belediye başkanları olduğunu belirterek, “Şehre sahip çıkan belediye başkanlarıdır. Şehrin geleceği belediye başkanı, belediye meclisi ve belediyenin elindedir. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Filyos Projesi ile havalimanının Zonguldak’ın gelişimine önemli katkılar yapacağını kaydetti.

Zonguldak ziyaretinde Cuma Namazının ardından bir fırında kendisine ikram edilen pasta ve böreklerin tadına bakan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra il protokolü ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin ardından Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyeye gelişinde, Başkan Muharrem Akdemir tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada, geldiği andan itibaren Zonguldak’ın güzelliklerini yaşadıklarını belirtti.

Yakın zamanda, Türkiye’de yerel seçimlerin huzur içerisinde gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlığına seçilen Muharrem Akdemir’i tebrik etti.

 

 

ŞEHRİN GELİŞİMİNDE BELEDİYENİN ÖNEMİ

Şehirlerin esas sahiplerinin belediye başkanları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Şehrül-Emin sayılır onlar. Çünkü diğer kamu görevlileri devlet nerede görevlendirirse orada görevlerini yaparlar. Vali Bey Zonguldak’tan başka yere gidebilir, başka yerden buraya gelebilir, diğer kamu yöneticileri de öyle. Siyasetçiler şüphesiz ki şehrin yine sahipleridir, ama onlar Ankara’da esas görevlerini yapıyorlar. Ama şehre sahip çıkan belediye başkanlarıdır. Şehrin geleceği, imarı belediyelerin elinde, belediye meclisi ve başkanının elinde. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum” diye konuştu.

“EMEĞİN, ALIN TERİNİN BAŞKENTİ” ZONGULDAK

“Emeğin, alın terinin başkenti” diye ifade edilen Zonguldak’ın, gerçekten helal parasıyla, toprağın altında her türlü riski göze alarak çalışan insanların şehri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Burası sadece yeraltıyla değil, yer üstüyle de çok zengin. Deminden beri belki de en çok kullandığım kelime cennet kelimesi oldu. Buralar cennet gibi yerler. Her ne kadar biz bazen buraları imarı açısından bozuyorsak da, şimdi Sayın Başkan’a özellikle söyleyeceğim şey, çok büyük bir vizyon içerisinde olması. Şehrin siyasetçileri ve milletvekilleriyle beraber, herkesin büyük bir elbirliği içerisinde bu şehrin geleceğini daha iyi yapmaları. Cenab-ı Allah zaten her türlü güzelliği vermiş buraya. Kendisinde var olan güzellikler. Bozulan güzellikleri tekrar buraya kazandırmak gerekir. Bu da güzel şehircilikle, imarla, tabii ki bütün altyapı çalışmalarıyla olur. Burası hem yerli, hem yabancı birçok insanın gelip göreceği, kalacağı, geçici olarak yaşayacağı yerlerdir. Ama şehirleri yaşanabilir hale getirmek de yerel yöneticilerin sorumluluğu altındadır. Bugün aldığım bilgilerde, Zonguldak’ın nüfusunun azaldığını görüyoruz. Bunun çeşitli sebepleri vardır muhakkak. Ama şehrin güzelliğini muhafaza etmezsek yaşanabilir olmaktan çıkar. Onun için, büyük sorumluluk var Sayın Başkan’da, Meclis üyelerinde ve tabii ki şehrin siyasetçilerinde. Şehrin sahipleri sizlersiniz. Elbirliği içerisinde ne gerekirse muhakkak ki yapılacaktır.”

“FİLYOS PROJESİ VE HAVALİMANI ŞEHRE YENİ BİR İKLİM GETİRECEK”

Filyos Projesi ve havalimanı başta olmak üzere şehre çok güzel şeylerin yapılmakta olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu projelerin şehre yeni bir iklim getireceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Karadeniz’in bütün şehirlerinin çok güzel olduğuna işaret ederek, “Ama biz ellerimizle biraz bozduk bu güzel şehirleri. Şimdi tekrar oraları düzeltmemiz gerekir” dedi.

“ZONGULDAK’TAN ÇOK DEĞERLİ SİYASETÇİLER VE BİLİM İNSANLARI YETİŞTİ”

Zonguldak deyince akla rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in geldiğini ve kendisini rahmetle andığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: “Değerli siyasetçiler bu şehirden yetişti. Değerli Meclis Başkanı Köksal Bey, değerli milletvekilleri, değerli ilim adamları, Sayın Haberal’ın tıptaki başarılarını herkes bilir. Bu şehirden çok önemli kültür insanları da çıktı, onları da hep biliyoruz. Dolayısıyla böyle her bakımdan zengin olan Zonguldak’ın geleceğini daha güzelleştirmek, buranın cazibesini artırmak hep elbirliği içerisinde yapılacak çalışmalarla sağlanacaktır. Bir taraftan Ankara’da muhakkak ki hükümetin çok yakın ilgisi, yollar, havaalanları, büyük projeler, bir taraftan da yerel hizmetler burayı en güzel hale getirecektir.”

Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlığından ayrılırken Azra Ceylin adlı epilepsi hastası küçük bir kızla yakından ilgilendi.

 

 

GARNİZON KOMUTANLIĞINI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı